O'Sullivan twijfelt over toernooien in Groot-Brittannië wegens verplichtingen elders

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

O'Sullivan twijfelt over toernooien in Groot-Brittannië wegens verplichtingen elders

Ronnie O'Sullivan is zevenvoudig wereldkampioen
Ronnie O'Sullivan is zevenvoudig wereldkampioenAFP
Ronnie O'Sullivan (48) heeft gewaarschuwd dat hij zou kunnen stoppen met het spelen van toernooien in Groot-Brittannië nadat zijn hoop op een recordbrekende achtste wereldtitel snooker aan diggelen werd geslagen door Stuart Bingham (47).

Nummer één van de wereld O'Sullivan werd woensdag met 13-10 verslagen in de kwartfinales van het wereldkampioenschap in het Crucible Theatre in Sheffield. De 48-jarige Engelsman zei dat hij zijn toekomstige toerevenementen zou uitkiezen en steeds meer prioriteit zou geven aan aanbiedingen voor grote bedragen uit Saoedi-Arabië en het Verre Oosten.

O'Sullivan tekende onlangs een deal met de Saoedi's die de Engelsman verplicht om in alle World Snooker Tour-evenementen in de Golfnatie te spelen. Met andere toernooien gepland in China voor het einde van het jaar, verwacht O'Sullivan genoeg prijzen en rankingpunten te pakken om zijn optredens in het Verenigd Koninkrijk tot een minimum te beperken.

'Wie het eerst komt, het eerst maalt'

“Ik ben gecontracteerd om bepaalde evenementen in China te doen en ik ben gecontracteerd om naar Saoedi-Arabië te gaan, dus natuurlijk hebben zij de eerste rechten en daarnaast gaat het erom om tijd thuis door te brengen met de familie,” zei hij.

“Het is wie het eerst komt, het eerst maalt. Ik heb me al ingeschreven voor acht of negen toernooien, dus als ik het daar heel slecht doe, moet ik misschien een paar toernooien hier spelen, maar waarschijnlijk niet.

“Ik kom niet zomaar willekeurig naar evenementen, er moet belasting betaald worden. Als mensen bereid zijn om te betalen, haal ik mijn keu uit mijn koffer. Zo niet, dan ben ik tevreden om nooit meer te spelen en verder te gaan en andere dingen te doen.”

O'Sullivan zei dat hij alleen meespeelde in het wereldkampioenschap in opdracht van een nieuwe sponsor, wat vragen oproept over zijn wens om Stephen Hendry te overtreffen als het gaat om Crucible-titels in het hedendaagse tijdperk.

“Je hebt maar één leven en ik wil alles maximaal benutten, maar ik ben me ook bewust van mijn waarde en mijn tijd en wat ik de sport breng,” zei hij. “Zolang aan die behoeften wordt voldaan, blijf ik spelen. Als dat niet zo is, dan hang ik mijn gilet en keu aan de wilgen.”

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen