Kyren Wilson heeft nog altijd beste papieren voor eindzege op WK snooker

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Kyren Wilson heeft nog altijd beste papieren voor eindzege op WK snooker

Kyren Wilson is drie frames verwijderd van de overwinning
Kyren Wilson is drie frames verwijderd van de overwinningAFP
Kyren Wilson heeft nog altijd zicht op zijn eerste World Snooker Championship-titel dankzij een 15-10 voorsprong op qualifier Jak Jones.

De als 12e geplaatste Wilson uit Engeland zal nu proberen om de drie frames te claimen die hij nog nodig heeft om de winnende score van 18 te bereiken wanneer de best-of-35 wedstrijd later op maandag in het Crucible Theatre in Sheffield wordt afgespeeld. Jones, 44ste op de wereldranglijst, stond 7-1 achter na de eerste sessie en 11-6 toen het spel maandag werd hervat.

Hij is pas de negende qualifier in 47 jaar in de Crucible die de finale heeft bereikt. Jones probeert zijn mede-Welshman Terry Griffiths in 1979 en Shaun Murphy in 2005 achterna te gaan door de titel te winnen.

Gemiste gele

Jones bracht zijn achterstand twee keer terug tot drie frames en dat was misschien nog steeds de achterstand geweest als hij niet een kans om het laatste frame van de openingssessie van maandag te winnen om zeep hielp nadat Wilson een simpele rode bal had gemist toen hij 52 punten voor stond.

Maar Jones, die een mooi shot speelde om een moeilijke rode bal van het kussen te tikken om alle ballen in het spel te brengen voor een clearance, miste een gele naar het midden.

Na twee kwalificatierondes zei Jones - in zijn eerste rankingfinale - dat hij zich "uitgeput" voelde aan het einde van de openingsdag op zondag. Toch begon hij maandag goed met breaks van 64 en 59 waarmee hij de voorsprong van Wilson terugbracht tot 11-8.

Maar Wilson, die niet op zijn best was, wist met breaks van 50 en 83 zijn voorsprong van vijf frames te herstellen naar 13-8 halverwege de sessie. Jones reageerde met een break van 90, zijn hoogste van de finale tot nu toe, voordat hij het gat verder dichtte met een score van 67. 

Vijf frames voorsprong

Maar het was Jones' gemiste long red in het 25e frame die de weg vrijmaakte voor een break van 87 van Wilson, die opnieuw een voorsprong van vier frames opbouwde.

Jones kwam vervolgens als eerste aan de beurt in het laatste frame van de sessie, maar zijn gemiste gele hielp Wilson aan een voorsprong van vijf frames.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen