Triple-double Haliburton zet Pacers op voorsprong, haast geen weg terug Suns

Meer

Haliburton was op dreef in game 3
Haliburton was op dreef in game 3Profimedia
De Indiana Pacers hebben onder leiding van Tyrese Haliburton een voorsprong gepakt in de eerste ronde van de play-offs tegen de Milwaukee Bucks terwijl de Minnesota Timberwolves met een derde overwinning op rij de Phoenix Suns op de rand van de afgrond plaatsten.

De Pacers lieten een voorsprong van 19 punten glippen, maar wisten na overtime toch een 2-1 voorsprong in de best-of-seven serie te grijpen: 121-118.

De Dallas Mavericks wisten hun thuiswedstrijd ook te winnen. Door een 101-90 overwinning op de Los Angeles Clippers kwamen ook de Mavs op een 2-1 voorsprong in hun serie.

Maar voor de Suns en Kevin Durant ging het voor eigen publiek volledig mis. Zij zijn nog maar een nederlaag verwijderd van uitschakeling na een 126-109 nederlaag tegen de Timberwolves.

Bucks @ Pacers

In Indianapolis noteerde Haliburton een triple-double van 18 punten, 10 rebounds en 16 assists. De 42 punten van Milwaukee-forward Khris Middleton waren niet voldoende voor de Bucks.

Middleton was twee keer belangrijk met een driepunter. Eerst dwong hij overtime af met nog 2,3 seconden te spelen en met acht seconden te gaan in de verlenging zette hij de stand op 118-118. Maar het was Haliburton die vanaf de vrijeworplijn voor de beslissing zorgde.

Bucks @ PacersNBA

De Bucks speelden zonder Giannis Antetokounmpo en zagen in Indianapolis ook Damian Lillard uitvallen.

Wolves @ Suns

In Phoenix maakte Anthony Edwards 36 punten voor de Timberwolves, waar Rudy Gobert tot 19 punten en 14 rebounds kwam en Karl Anthony-Town 18 punten en 13 rebounds maakte.

Bradley Beal was de topscorer bij de Suns met 28 punten. Durant maakte 25 punten en Devin Booker kwam tot 23. Ze hadden echter geen antwoord op de Timberwolves, die in het derde kwart wegliepen.

Wolves @ SunsNBA

De Timberwolves hebben voor het eerst in hun geschiedenis een 3-0 voorsprong te pakken. Zondag kunnen ze het afmaken. Nog nooit kwam een team terug van een 3-0 achterstand om uiteindelijk de serie te winnen.

Clippers @ Mavs

In Dallas kreeg topscorer Luka Doncic al snel te maken met een blessure, maar keerde uiteindelijk terug om 22 punten, 10 rebounds en negen assists te noteren voor de Mavericks, die wonnen van de Clippers.

Bij Los Angeles werden zowel Russell Westbrook als P.J. Washington de zaal uitgestuurd na een duwpartij die halverwege het vierde kwart begon met een harde overtreding van Westbrook op Doncic. De Mavs hadden toen een voorsprong van 16 punten.

Clippers @ MavsNBA

De Clippers hadden een achterstand van 18 teruggebracht tot 6 in het derde kwart, maar Kyrie Irving maakte vanaf de laatste twee minuten van het derde kwart 19 van zijn 21 punten.

James Harden en Norman Powell maakten 21 punten voor de Clippers, maar Harden kwam tot slechts zeven punten in de tweede helft. De Mavs stonden maar zeven punten van Paul George toe en Kawhi Leonard, die nog steeds last had van zijn knie, kwam tot negen punten.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?