Jalen Brunson helpt ondanks blessure Knicks aan 2-0 voorsprong tegen Pacers

Meer

Brunson had 29 punten, twee rebounds en vijf assists
Brunson had 29 punten, twee rebounds en vijf assistsAFP
De New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd van de halve finale van de Eastern Conference gewonnen. In het eigen Madison Square Garden werd onder leiding van Jalen Brunson een 130-121 zege geboekt op de Indiana Pacers.

Brunson liep in het eerste kwart een blessure op en moest de rest van de eerste helft toekijken, maar tot opluchting van New York kon de sterspeler in de tweede helft terugkeren. Bij afwezigheid van Brunson had Indiana bij rust een voorsprong van 10 punten genomen. Een kwart later was het verschil zelfs 12.

Brunson kwam in het derde kwart trekkebenend terug in het veld en draaide de wedstrijd volledig om. Bij het ingaan van het vierde kwart stonden de Knicks met 99-91 voor. Ze wisten de voorsprong te behouden en een bijzondere zege te boeken.

Pacers @ Knicks
Pacers @ KnicksNBA

Brunson eindigde met 29 punten en vijf assists. Daarmee werd hij de tweede speler na Michael Jordan die in de eerste acht wedstrijden van de play-offs meer dan 285 punten en 65 assists noteerde.

Donte DiVincenzo en OG Anunoby kwamen ook opdagen voor de Knicks, zij maakten ieder 28 punten. Josh Hart was goed voor 19 punten en 15 rebounds, terwijl Isaiah Hartenstein verdedigend belangrijk was met 12 rebounds, acht assists en 14 punten.

Blessureleed

De Knicks zagen Anunoby in het derde kwart het veld strompelend verlaten. Hij had last van zijn hamstring en kon niet verder spelen. Eerste keuzes Julius Randle, Mitchell Robinson en Bojan Bogdanovic ontbraken ook al wegens blessures.

Ondanks alle blessureleed versloegen de Knicks de Pacers, mede door 14 punten van Brunson in het vierde kwart en DiVincenzo, die acht punten inclusief twee driepunters op het bord kreeg in de slotfase.

Tyrese Haliburton was de topscorer bij Indiana met 34 punten, terwijl Andrew Nembhard tot 15 punten kwam. Pascal Siakam maakte 14 punten en Obi Toppin maakte vanaf de bank 20.

In de slotfase werd Pacers-coach Rick Carlisle nog de zaal uitgestuurd wegens commentaar op de wedstrijdleiding.

Vrijdag gaat de best-of-seven-serie verder in Indianapolis. New York gaat dan op zoek naar een zo goed als beslissende derde zege.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?