Indiana Pacers verzamelen 78 dubieuze calls tijdens halve finale en dienen klacht in

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Indiana Pacers verzamelen 78 dubieuze calls tijdens halve finale en dienen klacht in

Rick Carlisle gaat uit zijn plaat tegen de scheidsrechter
Rick Carlisle gaat uit zijn plaat tegen de scheidsrechterProfimedia
De Indiana Pacers hebben 78 plays verzameld waarvan zij vinden dat er incorrect gefloten is. Het gaat om momenten uit de eerste twee wedstrijden van de series tegen de New York Knicks in de halve finale van de Eastern Conference. De Pacers staan met 2-0 achter.

Het team uit Indianapolis verloor op woensdag met 130-121 en gelijk na die nederlaag gaf coach Rick Carlisle al aan dat het team 29 dubieuze calls had genoteerd uit de eerste wedstrijd. Daar kwamen nog eens 49 bij uit de tweede wedstrijd en de Pacers hebben voorlopig alleen die momenten naar de NBA gestuurd. 

Carlisle kon zijn emoties tijdens de wedstrijd niet meer beheersen en kreeg in de laatste minuut twee technische fouten en moest dus de vloer verlaten. “Ik zeg altijd tegen de jongens dat we ons niet moeten laten leiden door de arbitrage, maar ik denk dat we hier een eerlijke kans moeten krijgen van ons te laten spreken,” aldus de coach. 

Calimerogedrag

De oud-speler van de Knicks, een niet onbelangrijk feitje, vertoonde nog een knap staaltje calimerogedrag door te stellen dat de Pacers onevenredig veel werden bestraft omdat de Knicks een team zijn met een grotere mediamarkt en meer aanhang. “Teams met een kleine markt verdienen dezelfde kansen,” voegde hij eraan toe.

Tijdens de eerste wedstrijd werd een overtreding – een kicked ball violation – per ongeluk tegen de Pacers gefloten en die beslissing werd niet herzien. Dat kostte uiteindelijk drie punten in een 121-117 nederlaag. Het publiek in Madison Square Garden ging flink tekeer, iets waarvan Carlisle ook dacht dat het de scheidsrechters beïnvloedde. 

Bredere blik

Tyrese Haliburton, de sterspeler van Indiana, was iets genuanceerder en had een bredere blik op de nederlagen: “Laten we niet doen alsof we alleen maar door de scheidsrechters verloren hebben. We speelden gewoon niet goed genoeg en moeten beter spelen.”

Voor wedstrijd nummer drie reizen de teams naar Indianapolis en is een overwinning voor de Pacers van levensbelang. Tip-off is op 11 mei om 01.00 uur Nederlandse tijd. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen