Flashscore Italië: Teun Koopmeiners is de beste middenvelder van de Serie A

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Flashscore Italië: Teun Koopmeiners is de beste middenvelder van de Serie A

Teun Koopmeiners in actie tegen Salernitana
Teun Koopmeiners in actie tegen SalernitanaAFP
In drie seizoenen is Teun Koopmeiners uitgegroeid tot een absolute steunpilaar op het middenveld van Atalanta. De 26-jarige oorspronkelijke verdedigende middenvelder weet als geen ander hoe de taken te combineren van spelverdeler en schaduwspits, en zo begint hij steeds meer in de schijnwerpers te staan, ook op het internationale toneel.

Het feit dat Koopmeiners niet bij een van de grote Italiaanse ploegen speelt voorkomt niet dat de Castricummer momenteel wordt gezien als de beste middenvelder in de Serie A. Dat komt niet alleen door zijn 12 gescoorde doelpunten tot nu toe, maar ook door de status van een manusje-van-alles dat de linkspoot heeft veroverd met zijn prestaties. Zijn winnende doelpunt van gisteren tegen Salernitana, nadat Scamacca de gelijkmaker had gemaakt, bevestigde wederom zijn status als goaltjesgetter en tegelijkertijd als beslissende man voor het Atalanta van Gian Piero Gasperini, die hem kort na de rust inbracht om de opgelopen achterstand in de eerste helft ongedaan te maken.

Statistieken Teun Koopmeiners in de Serie A dit seizoen
Statistieken Teun Koopmeiners in de Serie A dit seizoenFlashshare

Uitgerust met een geduchte linkervoet, maar ook met enorme voetbalintelligentie, is "RoboKoop" nu een van de meest respectabele spelers in de competitie. En in een moeras van inconsistente middenvelders zonder veel richting, vecht Koopmeiners overtuigend voor de status van beste middenvelder in de Serie A met Hakan Calhanoglu.

Heat map Koopmeiners tegen Salernitana
Heat map Koopmeiners tegen SalernitanaStats Perform/Profimedia

Want de regisseur op het middenveld van de Italiaanse kampioen Inter is ongetwijfeld een sleutelelement geweest in het succes van de ploeg van Simone Inzaghi, gezien zijn dubbele taak van afschermen en spel creëren, evenals zijn bijdrage als doelpuntenmaker. De Nederlander geniet echter niet dezelfde tactische ondersteuning als de Turk, die vergezeld door de twee dynamo's Nicolo Barella en Henrikh Mkhitaryan, en hij wordt vaak gedwongen om met zijn rug naar het doel te spelen, een notoir ongemakkelijke positie voor een spelverdeler.

Gullits record geëvenaard

Met zijn treffer van gisteren in Salerno evenaarde Koopmeiners een belangrijk record met betrekking tot een van onze meest iconische landgenoten. De laatste Nederlander die 12 doelpunten maakte in een Serie A-seizoen was namelijk een zekere Ruud Gullit, die deze mijlpaal bereikte in het seizoen 1994/95 in het shirt van AC Milan. Het aantal van Koopmeiners kan echter nog worden verbeterd, want Atalanta heeft nog drie wedstrijden te gaan deze jaargang.

Gasperini heeft dus een topklasse middenvelder aan zijn zijde, ideaal om de aanval in te zetten op de vijfde plaats, die directe kwalificatie voor de Champions League zou betekenen. Koopmeiners, inmiddels op een niveau van absolute volwassenheid, is zowel de perfecte lijm van het dynamische spel van La Dea als de beste afmaker, iets wat wordt bevestigd door de statistieken. Koopmeiners kan altijd op het juiste moment opduiken achter de aanvallers en is een ideale schaduwspits. Daarnaast is hij zeer bedreven in het dicteren van het spel op de hybride trequartista positie.

Op weg naar de Premier League?

Op dit moment lijkt het erop dat Koopmeiners de komende zomer in het middelpunt van veel transfergeruchten zal staan, ongeacht hoe het Europees Kampioenschap voor Oranje zal verlopen. Hij is een type voetballer dat geschikt is voor de Premier League, en de overstap van Arne Slot naar Liverpool lijkt al een route te hebben uitgestippeld die rechtstreeks naar Anfield leidt. Koopmeiners speelde namelijk vier jaar onder de toekomstige trainer van de Reds bij AZ, waar hij zijn debuut maakte in het eerste elftal en het zetje kreeg dat hij nodig had om door te breken.

Om hem te halen lijkt de minimumvergoeding rond de 60 miljoen euro te liggen. Niet onmogelijk voor het management van de club aan de Merseyside, die niet zouden moeten aarzelen om hun nieuwe coach een plezier te doen voor wat per saldo een vrijwel zekere voltreffer zou zijn. Koopmeiners zal zijn uiterste best doen dat te bewijzen in wat naar alle waarschijnlijkheid de belangrijkste laatste rush in de recente geschiedenis van Atalanta zal zijn, met de finale van de Coppa en wellicht van de Europa League aanstaand.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen