Excelsior moet in laatste wedstrijd van Slots Feyenoord vechten voor lijfsbehoud

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Excelsior moet in laatste wedstrijd van Slots Feyenoord vechten voor lijfsbehoud

Arne Slot staat zondagmiddag voor de laatste keer voor de groep bij Feyenoord
Arne Slot staat zondagmiddag voor de laatste keer voor de groep bij FeyenoordAFP
Excelsior staat momenteel op de zestiende plek en moet die positie op de laatste speelronde zien te verlaten, maar heeft een erg lastig affiche voor de boeg. De Kralingers reizen af naar stadgenoot Feyenoord, waar trainer Arne Slot voor de laatste keer voor de groep staat.

Feyenoord

De tijd voor het slotstuk van een zeer succesvolle dienstperiode van hoofdtrainer Arne Slot bij Feyenoord is aangebroken. De coach die naar Liverpool vertrekt, kan wederom terugkijken op een geslaagde jaargang met de gewonnen KNVB Beker en het Champions League-ticket als belangrijkste prestaties. De Rotterdammers zijn weliswaar geen kampioen, maar hebben bij winst wel twee punten meer verzameld dan in de vorige jaargang, waarin het de landstitel wel op mocht eisen.

Feyenoord staat dan op 84 punten en dat is er slechts één minder dan het clubrecord uit 1972/73, omgerekend naar een driepuntensysteem. De Stadionclub won afgelopen weekend voor de zesde keer op rij, maar kreeg op bezoek bij NEC voor de eerste keer in lange tijd weer meerdere tegentreffers te verwerken (2-3). De ploeg waarvoor Justin Bijlow de laatste drie duels weer onder de lat stond, hield in vijf van de zes voorgaande duels immers het doel schoon.

De stand in de Eredivsie
De stand in de EredivsieFlashsha.re

Excelsior

De situatie van Feyenoord kan amper verder in contrast staan met die van tegenstander Excelsior, de club die een goed resultaat en een beetje geluk nodig heeft om op de laatste speeldag nog de dans te ontspringen. Excelsior staat in punten gelijk met RKC Waalwijk en die ploeg kan op bezoek bij landskampioen PSV mogelijk profiteren van het gegeven dat de Eindhovenaren de afgelopen weken veelal gefeest hebben. Als Excelsior en RKC allebei winnen kan het ook nog dat Heracles zestiende wordt, maar dat lijkt op voorhand vrij onwaarschijnlijk.

Excelsior is dit hele seizoen al verre van consequent en ook de laatste weken valt er totaal geen pijl te trekken op de resultaten van de ploeg van Marinus Dijkhuizen. De Kralingers wonnen twee van de laatste vier competitieduels met 4-0(!), maar verloren op vreemde bodem acht van de laatste negen duels (G1). De wedstrijden van Excelsior staan wel vaak garant voor doelpunten. Zo vielen er in de laatste 28 officiële duels van de laagvlieger minimaal twee goals.

Spelers om in de gaten te houden

Santiago Giménez is nog een twijfelgeval, maar was in zijn laatste twee duels tegen Excelsior goed voor vijf goals. Zijn vervanger Ayase Ueda scoorde echter ook in zijn laatste drie duels. Couhaib Driouech, die afgelopen winter nog gelinkt werd aan Feyenoord, was afgelopen speelronde betrokken bij drie goals, terwijl hij pas in de 62e minuut binnen de lijnen kwam.

Hot stat: Feyenoord won de laatste zes thuisduels tegen Excelsior met minimaal drie doelpunten verschil.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen