Terzic hoopt tegen PSG opnieuw op hoofdrol Sancho: 'Hij voelt zich hier prettig'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Terzic hoopt tegen PSG opnieuw op hoofdrol Sancho: 'Hij voelt zich hier prettig'

Dortmund-coach Terzic hoopt tegen PSG opnieuw op hoofdrol Sancho
Dortmund-coach Terzic hoopt tegen PSG opnieuw op hoofdrol SanchoANP
Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic erkende niet te weten of Jadon Sancho volgend seizoen nog deel uitmaakt van zijn ploeg. Hij sprak echter de hoop uit dat de Engelsman, gehuurd van Manchester United, in het tweede duel met Paris Saint-Germain uit de halve finales van de Champions League net zo sterk speelt als vorige week. Dortmund verdedigt in Parijs een 1-0-voorsprong.

"We richten ons nu alleen op de korte termijn. Dat is dinsdag, met een belangrijk duel. Misschien wel het belangrijkste uit zijn loopbaan", reageerde Terzic tijdens een persconferentie in het Parc des Princes op vragen over de 24-jarige Brit, die in januari als huurling terugkeerde bij de Duitse club. Sportief directeur Sebastien Kehl zei eerder al "alles te doen" om Sancho bij de club te houden waar hij tot 2021 vier jaar voetbalde voordat United hem overnam. "Wij zijn blij dat we hem er weer bij hebben en ik denk dat je kunt voelen dat hij het ook prettig vindt bij ons", voegde Terzic eraan toe.

Dortmund staat voor het eerst sinds 2013 weer in de halve finales van de Champions League. Elf jaar geleden verloor de ploeg de finale van Bayern München door een doelpunt van Arjen Robben. Beide teams kunnen elkaar opnieuw treffen. In de andere halve finale neemt Bayern het op tegen Real Madrid. "Wat we vorige week deden is dit keer misschien niet genoeg. We moeten ons opnieuw verbeteren", meende Terzic, die zich opmaakt voor een zware avond. "Het hele project rond PSG is erop gericht de Champions League te winnen. Dat is hun missie, maar wij hebben ook een droom die we willen vervullen."

Groei

In september won PSG in de groepsfase nog met 2-0 van Dortmund, maar Terzic zegt dat zijn ploeg gegroeid is. "Dat hebben we inmiddels laten zien." Dortmund mist in Frankrijk alleen de langdurig geblesseerden Ramy Bensebaini en Julien Duranville.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen