Real Madrid moet volgens trainer Ancelotti 'verbeteren' om Bayern te verslaan

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Real Madrid moet volgens trainer Ancelotti 'verbeteren' om Bayern te verslaan

Toni Kroos (R) in duel met Harry Kane in de eerste ontmoeting
Toni Kroos (R) in duel met Harry Kane in de eerste ontmoetingProfimedia
Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is op zoek naar de formule om de prestaties van zijn team te verbeteren, zodat het woensdag Bayern München kan verslaan en de finale van de Champions League kan bereiken.

De Italiaan gaf na afloop van het 2-2 gelijkspel in de halve finale van vorige week in Beieren toe dat Real er niet in slaagde om hun beste beentje voor te zetten. Ondanks het reddelike resultaat, was de Duitse grootmacht de bovenliggende partij . “Bayern is erg gevaarlijk, zij waren op hun best en wij niet. We hebben tijd om ons te verbeteren voor woensdag”, vertelde Ancelotti aan verslaggevers in de Allianz Arena, nadat Vinicius Junior Madrid met twee doelpunten een gelijkspel had bezorgd.

Madrid won zaterdag met 3-0 van Cádiz en veroverde zo de titel in La Liga, maar met de Champions League in het vooruitzicht werden de feestelijkheden in de ijskast gezet. De spelers van Los Blancos meldden zich zondagochtend voor de training en de spelers voegden zich niet bij de fans op Plaza Cibeles, waar ze meestal samen feest vieren na het behalen van grote titels.

De recordwinnaar van de Champions League, Real Madrid, heeft zijn zinnen gezet op het verlengen van de Europese dominantie. “We willen graag feestvieren met alle fans, maar ze begrijpen het wel, want woensdag wacht ons een belangrijke uitdaging”, zei Ancelotti. “Het is ingehouden vreugde: we hebben de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de boeg.”

Nacho

Madrid-aanvoerder Nacho Fernandez was het eens met zijn coach. “We staan op het punt om weer een finale te bereiken, we gaan alles geven om daar te komen, daarom kunnen we niet te veel feesten,” zei hij. Madrids doel is het behalen van een vijfde La Liga en Champions League dubbel. Ancelotti heeft twaalf trofeeën gewonnen bij Madrid en nadert Miguel Munoz, de meest succesvolle Madrid-trainer aller tijden met veertien trofeeën, behaald tussen 1960 en 1972.

Om de finale op Wembley te bereiken, moet Ancelotti een manier vinden om Bayerns vleugelspelers Leroy Sané en Jamal Musiala in bedwang te houden, die Madrid in de eerste helft voortdurend hoofdbrekens bezorgden.

Teamprestatie

Dani Carvajal keert terug van zijn schorsing als rechtsback om te proberen Musiala te stoppen. Om voormalig Manchester City-speler Sané tegen te houden, moeten Jude Bellingham en andere spelers misschien terugzakken om Ferland Mendy te ondersteunen. “Het was belangrijk dat we begonnen te verdedigen met collectieve inzet”, herinnerde Ancelotti zijn spelers eraan toen hij het had over de verbetering van de ploeg dit seizoen.

“De grote inspanning werd geleverd door de aanvallers, in plaats van de verdedigers. Blessures hielpen ons te begrijpen dat het niet om individuen ging, maar om een teamprestatie.” Ancelotti startte tegen Cádiz alleen met Nacho in het elftal dat hij in München had opgesteld, dus zijn spelers zullen fris zijn en staan te popelen om de finale te halen.

Madrid hield Bayerns productieve spits Harry Kane grotendeels rustig, maar de international van Engeland scoorde wel vanaf de stip nadat Lucas Vazquez Musiala onhandig ten val had gebracht. De coach zou ook Eduardo Camavinga kunnen inbrengen om energie toe te voegen en de opbouw van Bayern te verstoren, zodat het Madrid niet zo kan vastzetten zoals in München. Als Ancelotti's planning mislukt, heeft Madrid altijd nog de 'magie' van het Santiago Bernabeu om op terug te vallen.

De opmerkelijke reeks comebacks in eigen huis om de Champions League-finale van 2022 te bereiken, ligt nog vers in het geheugen en de spelers benadrukken al snel de legende en mystiek van het stadion. “Het is tijd voor een magische avond in het Bernabeu”, zei Vinicius na de wedstrijd tegen Bayern, een avond zoals de Madridistas al zo vaak hebben beleefd.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen