Victor Wembanyama door mediapanel unaniem uitgeroepen tot NBA's rookie of the year

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Victor Wembanyama door mediapanel unaniem uitgeroepen tot NBA's rookie of the year

Victor Wembanyama werd als eerste gekozen door de Spurs bij de Draft van 2023
Victor Wembanyama werd als eerste gekozen door de Spurs bij de Draft van 2023Profimedia
Het Franse fenomeen Victor Wembanyama van de San Antonio Spurs werd maandag unaniem uitgeroepen tot winnaar van de NBA rookie of the year award na een dominant seizoen waarin hij alle eerstejaars spelers aanvoerde in scores, rebounds en blocks. Wembanyama, die vorig jaar als eerste werd gekozen in de NBA Draft, had dit seizoen een gemiddelde van 21,4 punten, 10,6 rebounds, 3,9 assists en een league-high 3,6 blocks per wedstrijd.

Volgens de NBA kreeg Wembanyama alle 99 eerste stemmen van een mediapanel, waardoor hij de eerste unanieme rookie of the year is sinds Karl-Anthony Towns in het seizoen 2015-16. De 20-jarige Wembanyama is de eerste speler uit Frankrijk die de NBA's rookie of the year award wint en de derde speler die de eer verdient als lid van de Spurs, na David Robinson (1989-90) en Tim Duncan (1997-98).

Wembanyama is pas de tweede rookie die alle NBA-spelers aanvoert in blocks per wedstrijd in een seizoen, na Manute Bol (1985-86). Wembanyama is ook een van de drie finalisten voor de prijs van verdediger van het jaar, samen met Rudy Gobert uit Minnesota en Bam Adebayo uit Miami. De winnaar wordt dinsdag bekendgemaakt.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen