Maleisisch international Halim op intensive care na aanval met bijtend zuur

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Maleisisch international Halim op intensive care na aanval met bijtend zuur

Bijgewerkt
Faisal Halim  ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive care
Faisal Halim ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive careProfimedia
De Maleisische club Selangor FC weigert vrijdag de openingswedstrijd van het voetbalseizoen te spelen. Diverse spelers waren de afgelopen weken slachtoffer van bruut geweld. Rechtsbuiten Faisal Halim, tevens Maleisisch international, ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum werd overgoten met een bijtend zuur. Zijn teamgenoot Akhyar Rashid raakte gewond bij een overval.

De wedstrijd van vrijdag gaat om de zogeheten Charity Shield. Tegenstander is kampioen Johor Darul Ta'zim. "Na veel overleg en uitgebreide discussies met diverse partijen heeft de club met tegenzin besloten om niet te spelen", liet Selangor weten in een verklaring. "De veiligheid van het team is van het allergrootste belang en we nemen alle vormen van geweld en bedreigingen serieus."

Voorzitter Hamidin Mohamad Amin van de Maleisische voetbalbond heeft topvoetballers in het land geadviseerd om lijfwachten in te huren. Motieven voor het geweld tegen de spelers zijn niet bekend bij de autoriteiten. "Dit is nog nooit gebeurd in het bestaan van de Maleisische competitie", aldus Amin.

Verloren wedstrijd

Maleisië Super League-kampioenen JDT zeiden teleurgesteld te zijn over de beslissing van Selangor. “Johor Darul Ta'zim (JDT) krijgt een ‘walkover’ overwinning met een score van 3-0 en krijgt 3 punten voor de Super League wedstrijd,” zei de MFL in een verklaring.

Het Malaysian Charity Shield is een supercupcompetitie, maar het is ook de eerste wedstrijd van het competitieseizoen waarin punten worden toegekend.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen