19 jaar later staan deze twee voormalig sterren weer tegenover elkaar in een CL-finale

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

19 jaar later staan deze twee voormalig sterren weer tegenover elkaar in een CL-finale

De finale van 2005 is een van de meest iconische
De finale van 2005 is een van de meest iconischeProfimedia
Ooit stonden ze tegenover elkaar in de UEFA Champions League-finale, zaterdag nemen Harry Kewell en Hernan Crespo het tegen elkaar op in de Aziatische tegenhanger.

Kewell is namelijk de trainer van het Japanse Yokohama F-Marinos, terwijl Crespo die functie bekleedt bij Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. Die twee clubs spelen over twee wedstrijden de AFC Champions League-finale.

Kewell speelde voor Liverpool toen zij in 2005 in Istanbul bij rust tegen een 3-0 achterstand tegen het AC Milan van Hernan Crespo aankeken. Crespo maakte twee doelpunten in de eerste helft, maar zag Liverpool terugkomen tot 3-3 en uiteindelijk na penalty’s zegevieren.

Crespo maakte later furore bij Chelsea, waarmee hij in 2005-06 onder José Mourinho de landstitel pakte, terwijl het Liverpool van Kewell derde werd.

Al Ain is de meest succesvolle club uit de Emiraten en staat voor de vierde keer in de finale. In 2002 wist het haar enige titel te pakken. In 2005 en 2016 won het zilver.

Yokohama hoopt de vierde Japanse club te worden die de trofee pakt na Urawa Red Diamonds (drie keer), Gamba Osaka en Kashima Antlers.

Andere koek

Volgens Kewell, die in 2007 nog een CL-finale en een FA Cup-finale speelde, wordt het compleet andere koek. “Meestal gaan finales over één wedstrijd en daarom zijn halve finales over twee wedstrijden altijd de moeilijkste wedstrijden,” zei Kewell.

“Als je het tot de finale schopt, moet je ervan genieten. Maar thuis en uit spelen is ook nieuw voor mij. Je moet je emoties onder controle houden,” voegde hij toe. “Na de eerste wedstrijd lig je er nog niet uit. Je krijgt altijd een tweede kans. Wat er gebeurt op 11 mei is niet allesbepalend.”

Crespo leidde Al Ain verrassend naar de finale. Het versloeg onder andere het Saoedische Al Nassr van Cristiano Ronaldo in de kwartfinale. In de halve finale beëindigden ze de winstreeks van 34 wedstrijd van Al Hilal, ook uit Saoedi-Arabië.

Nieuwe kans

Doelman Khalid Eisa van Al Ain was er in 2016 ook al bij. Toen verloor de ploeg de finale van het Zuid-Koreaanse Jeonbuk. Hij is dankbaar dat hij onder Crespo een nieuwe kans krijgt.

“Ik heb een vervelende tijd meegemaakt,” zei Eisa. “Ik ben blij dat ik weer goed speel, zeker nu we aanbeland zijn in het belangrijke deel van het seizoen. Ik wil de trainer en de staf bedanken voor het vertrouwen in mij.”

De return van de finale in Al Ain is op 25 mei.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen