Vitesse start crowdfunding met nieuwe trainer Van den Brom als gezicht

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Vitesse start crowdfunding met nieuwe trainer Van den Brom als gezicht

Vitesse-supporters in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard
Vitesse-supporters in de wedstrijd tegen Fortuna SittardANP
Het noodlijdende Vitesse start donderdag een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. Dat geeft de oud-speler en -coach van de club aan in het persbericht over zijn aanstelling voor volgend seizoen. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

Vitesse kampt met een schuld van ongeveer 19 miljoen euro en zit na de afgekeurde overname door de Amerikaan Coley Parry zonder geldschieter. De aandelen zijn nog wel officieel in handen van de Rus Valeriy Oyf, maar geld geeft hij niet meer en ook is het mogelijk strafbaar dat hij nog betrokken is bij de club.

Binnen twee weken moet Vitesse de licentiecommissie van de KNVB ervan hebben overtuigd dat het gezond genoeg is om volgend seizoen uit te kunnen spelen, anders krijgt de club geen licentie en dreigt een faillissement. Vitesse is door een aftrek van 18 punten al gedegradeerd uit de Eredivisie.

Massale steun

"Deze prachtige club mag niet verdwijnen. Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag", zegt Van den Brom over de massale steun tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-2). "Laat zien dat Vitesse leeft. Samen met diverse Vitessenaren zal ik daarom morgen het startschot geven voor een crowdfunding."

"Hij helpt de club op het moment dat dit keihard nodig is", zegt interim-directeur Edwin Reijntjes over de inzet van Van den Brom. "Hopelijk volgen meerderen zijn voorbeeld." Reijntjes gaf vorige week aan dat meerdere mensen uit de achterban hebben gezegd geld te willen stoppen in de club, maar van iets concreets was nog geen sprake.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen