Vitesse moet maand eerder dan gedacht financiën op orde hebben voor behoud licentie

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Vitesse moet maand eerder dan gedacht financiën op orde hebben voor behoud licentie

Een spandoek in het Gelredome
Een spandoek in het GelredomeANP
Vitesse moet een maand eerder dan gedacht zijn financiën op orde hebben in verband met het verkrijgen van een proflicentie voor volgende seizoen. De geplaagde club uit Arnhem kreeg van de licentiecommissie te horen dat zij medio mei tot intrekking van de licentie kan overgaan. Eerder hield Vitesse rekening met een deadline op 15 juni, de uiterste datum voor het indienen van een begroting voor volgend seizoen.

"Wij hebben afgelopen vrijdag een verhelderend gesprek gehad in Zeist. De uitdaging is echter wel groter geworden", zei algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes via de clubkanalen. "We moeten voor medio mei een heleboel realiseren."

"Dit betreft onder andere de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting en de daaraan gerelateerde voorwaarden. Daarnaast wil de licentiecommissie financiële zekerheid hebben bij Vitesse, voor zowel de korte als de lange termijn. Dat is een enorme uitdaging, waar wij iedereen hard bij nodig zullen hebben", aldus Reijntjes.

Gedegradeerd

Vrijdag bleek de totale schuld van Vitesse 18,9 miljoen euro te bedragen. De licentiecommissie strafte eerder deze maand de noodlijdende club voor overtredingen van de financiële regels met 18 punten aftrek. De club degradeert daardoor uit de Eredivisie. Vitesse behield vooralsnog wel de licentie om dit seizoen te kunnen uitspelen.

Vitesse heeft inmiddels een mondeling akkoord met John van den Brom om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie trainer te worden. De overeenkomst tussen Vitesse en Van den Brom is onder voorbehoud dat Vitesse een licentie krijgt voor het nieuwe seizoen.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen