Ook Lehecka geeft op in eerste set, Auger-Aliassime bereikt finale in Madrid

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Ook Lehecka geeft op in eerste set, Auger-Aliassime bereikt finale in Madrid

Lehecka verliet de wedstrijd door een blessure in de zevende game
Lehecka verliet de wedstrijd door een blessure in de zevende gameAFP
Felix Auger-Aliassime is door naar de finale van de Madrid Masters 1000. De Canadees ging door nadat Jiri Lehecka vrijdag zijn halve finale in de eerste set, die met 3-3 gelijk stond, had afgebroken. In de kwartfinales was Auger-Aliassime al door een opgave van Jannik Sinner.

Auger-Aliassime, die voor het eerst in een Masters 1000-finale staat, moet het zondag om 13.30 uur opnemen tegen Andrey Rublev. Eerder op vrijdag versloeg de Rus Taylor Fritz met 2 sets tegen 0, 6-4, 6-3.

De wedstrijd was al na 33 minuten gespeeld. Bij het beslissende schot maakte Lehecka een vreemde beweging bij een spin en kreeg medische hulp. De Tsjech keerde na acht minuten terug, maar kon amper drie punten spelen voordat hij op zijn knieën viel op de klei van de Magic Box.

Lehecka, afgelopen dinsdag tegenstander van Rafael Nadal in de Ronde van 16, uitte zijn frustratie door met zijn racket op de grond te slaan. De Tsjech verliet de baan met tranen in zijn ogen.

"Ik voel me slecht voor Jiri, voor het toernooi en zelfs voor mezelf," zei Auger-Aliassime na de wedstrijd. De Canadees, 35e op de ATP-ranglijst, had de halve finales bereikt zonder de kwartfinales te hoeven spelen omdat nummer twee van de wereld Jannik Sinner zich terugtrok vanwege een heupblessure.

Auger-Aliassime's interview na de wedstrijd
ATP

Ook Lehecka moest zich in de kwartfinales terugtrekken. De Rus Daniil Medvedev raakte geblesseerd in zijn partij tegen de Tsjech en trok zich terug na verlies van de eerste set.

"Een opeenvolgende terugtrekking en opgave is iets dat nog nooit is gebeurd in mijn carrière, het is een vreemde situatie. Het gebeurt, ik weet het niet, eens in de 10 jaar," betreurde Auger-Aliassime.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen