Andrey Rublev eerste finalist in Madrid na stabiele zege op Taylor Fritz

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Andrey Rublev eerste finalist in Madrid na stabiele zege op Taylor Fritz

Andrey Rublev versloeg Taylor Fritz en bereikte de finale van de Madrid Open
Andrey Rublev versloeg Taylor Fritz en bereikte de finale van de Madrid OpenReuters
Andrey Rublev (26) heeft vrijdag op de Madrid Open de vijfde Masters 1000-finale van zijn carrière bereikt met een 6-4, 6-3 overwinning op de Amerikaan Taylor Fritz (26).

De als zevende geplaatste Rublev kwam met vier opeenvolgende verliespartijen in Madrid naar het toernooi, maar revancheerde zich in de Spaanse hoofdstad met vijf indrukwekkende overwinningen, waaronder een overwinning op de nummer drie van de wereld Carlos Alcaraz in de kwartfinales.

"Mentaal voelde ik me zeker veel beter (deze week) en ik was in staat om te presteren, emoties in de juiste richting te zetten, dat heeft me zeker geholpen om in de finale te staan," zei Rublev.

Na gebroken te zijn in de openingsgame herstelde Rublev zich meteen en won de laatste zeven punten om de eerste set af te sluiten in 39 minuten.

Een break in de zesde game van de tweede set was genoeg voor de Rus om een 72 minuten durende overwinning te behalen en een finaleplaats te reserveren voor Felix Auger-Aliassime uit Canada of de Tsjech Jiri Lehecka.

De statistieken
De statistiekenFlashscore
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen