Glenn Maxwells snelste WK-century brengt Australië naar 399-8 tegen Nederland

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Glenn Maxwells snelste WK-century brengt Australië naar 399-8 tegen Nederland

Glenn Maxwell maakte binnen 40 ballen een century
Glenn Maxwell maakte binnen 40 ballen een centuryAFP
Glenn Maxwell sloeg de snelste WK-century in slechts 40 ballen en stuwde Australië woensdag naar een gigantische 399-8 tegen Nederland. Maxwell verbeterde het record van de Zuid-Afrikaan Aiden Markram, die eerder in het toernooi op dezelfde locatie in New Delhi in 49 ballen een century sloeg tegen Sri Lanka.

Hij sloeg Bas de Leede naar twee vieren en drie zessen op opeenvolgende ballen om de prestatie te leveren voordat hij moest vertrekken op 106 runs uit 44 ballen met in totaal negen vieren en acht zessen.

David Warner, die de laatste keer 163 sloeg tegen Pakistan, bereikte zijn tweede opeenvolgende ton uit 91 ballen met 11 vieren en drie zessen en maakte 104 om de toon te zetten voor de dominantie van zijn team. Warner kwam op gelijke hoogte met de Indiase battinggrootheid Sachin Tendulkar met zes WK-centuries, maar het was Maxwell die de show stal in het Arun Jaitley Stadium in Delhi.

Century-records

India's aanvoerder Rohit Sharma overtrof onlangs overigens het record van landgenoot Tendulkar met zeven century’s op het WK. "Het voelt best goed. Ik was behoorlijk gaar vandaag, dus ik verwachtte niet veel, maar het heeft waarschijnlijk mijn hoofd een beetje leeggemaakt om te kunnen pieken", vertelde Maxwell. "Dat Warner en Cameron Green allebei uit gingen, heeft het er waarschijnlijk voor gezorgd dat een beetje anders heb gespeeld."

De linkshandige Warner leidde de batting nadat Australië ervoor had gekozen om als eerste te batten. Vijfvoudig winnaar Australië verloor Mitchell Marsh voor negen in de vierde over voordat Warner en Steve Smith terugsloegen tegen een Nederlandse ploeg die eerder in het toernooi Zuid-Afrika had verslagen. Smith scoorde zijn eerste 50’er van deze editie voordat uitging op 71, maar Warner hield stand in een koppig partnership van 84 met Marnus Labuschagne.

Topcijfers

Labuschagne ging uit met 62 runs. Warner maakte lawaai met zijn 22e ODI-century en sprong van vreugde in een stadion waar hij aanvoerder was van de Delhi Capitals in de Indiase Premier League. Logan van Beek ving Warner uit. Maxwell begon met een reeks boundaries waaronder drie in één over van De Leede en ondanks dat hij partner Cameron Green verloor door een run out, vernietigde hij de aanval van de tegenstander. De Leede haalde bowlingcijfers van 2-115.

Scores uit de eerste innings: Australië 399-8 (G. Maxwell 106, D. Warner 104, S. Smith 71, M. Labuschagne 62; L. van Beek 4-74). Nederland heeft de schier onmogelijk opgaven om 399 runs te halen in de tweede innings.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen