Detroit Lions na 29 jaar weer 'Kings of the North' na zege bij Minnesota

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Detroit Lions na 29 jaar weer 'Kings of the North' na zege bij Minnesota

Ifeatu Melifonwu (#6) viert zijn wedstrijdbeslissende interceptie
Ifeatu Melifonwu (#6) viert zijn wedstrijdbeslissende interceptieProfimedia
De Detroit Lions hebben hun eerste NFC North-titel gewonnen sinds 1993 met een zege op de Minnesota Vikings: 30-24. Dit beëindigt de langste divisietiteldroogte in de NFL en de derde langste in NFL-historie.

De wedstrijd bleef erg lang in balans met twee touchdowns voor beide teams in de eerste helft, welke kwamen via running backs David Montgomery en Jahmyr Gibbs voor Detroit en via Ty Chandler en Justin Jefferson voor Minnesota. Een field goal van Michael Badgley maakte het verschil voor de Lions, die in de rust met 17-14 voor stonden.

De tweede helft begon stormachtig met touchdowns voor beide teams. Justin Jefferson maakte de Vikings-touchdown grotendeels mogelijk met vangballen voor 29 en 22 yards, waarna het werd afgemaakt door QB Nick Mullens en TE T.J. Hockenson. Detroit reageerde adequaat met een eigen touchdown, welke op naam kwam van de wederom uitblinkende Amon-Ra St. Brown (106 receiving yards uit 12 vangballen, 1 TD). Met 11 minuten te gaan in het laatste kwart voegde Detroit wederom een touchdown aan hun totaal toe via Jahmyr Gibbs, waarna de stand op 30-21 kwam te staan. 

Een spannende slotfase brak aan, en deze begon niet goed voor de Vikings. Na in de eerste helft al twee intercepties te hebben gegooid was het voor de derde keer raak voor Nick Mullens, die de bal klakkeloos inleverde bij Detroit-safety Kerby Joseph. Een Detroit-punt later wisten de Vikings middels een field goal toch punten te pakken en kregen ze later de kans om de wedstrijd te winnen. 

Een fenomenale ‘catch’ van Justin Jefferson (141 receiving yards uit 6 vangballen, 1 TD) betekende dat de Vikings hun drive konden voortzetten na een 3rd-and-27. Brandon Powell voegde direct daarop een 26-yard vangbal toe aan Minnesota’s drive, die ze nu op Detroit’s 30-yardlijn had gezet. Maar de wisselvalligheid van Nick Mullens sloeg wederom toe: een pass bedoeld voor Justin Jefferson werd voor de neus van de superster gepakt door Lions-safety Ifeatu Melifonwu, die daarmee de wedstrijd besliste en Detroit de eerste divisietitel sinds 1993 bezorgde, en de eerste in de NFC North zoals we die kennen. Minnesota valt terug naar 7-8 en ziet de kans op een plek in de play-offs zakken naar 39%.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen