NFL round-up: Lions verslaan Broncos en komen dichter bij play-offplaats

Meer

Jared Goff in actie voor Detroit Lions
Jared Goff in actie voor Detroit LionsAFP
Detroit-quarterback Jared Goff gooide vijf touchdowns in een 42-17 overwinning op de Denver Broncos die de Lions dichter bij hun eerste NFL play-off-ticket sinds 2016 bracht.

Goff's vijf TD-passes - waarvan drie naar rookie Sam LaPorta - evenaarden zijn hoogste aantal in zijn carrière en de Lions kunnen aan het eind van de wedstrijden van deze week al in het post-season zijn, afhankelijk van hoe de resultaten uitwerken, vooral als de Philadelphia Eagles maandag de Seattle Seahawks verslaan.

De overwinning was een welkome terugkeer naar vorm voor Goff en de Lions, die twee van hun laatste drie wedstrijden hadden verloren. Goff maakte touchdowns met LaPorta, rookie running back Jahmyr Gibbs en Amon-Ra St. Brown in het tweede kwart, waardoor de Lions met 21-0 voorstonden bij rust.

Na slechts 75 aanvallende yards in de eerste helft, kwam Denver op het bord met Russell Wilson's drie-yard TD pass naar Lil'Jordan Humphrey in de derde. Goff antwoordde met een 75-yard drive met als hoogtepunt een scorende pass naar LaPorta en de Broncos moesten genoegen nemen met een field goal nadat een schijnbare touchdown werd teruggeroepen vanwege buitenspel.

Wilson, die een fumble opgaf in zijn eerste balbezit, kwam tot 18 van 32 passes voor 223 yards met één touchdown en één running touchdown. Goff voltooide 24 van de 34 passes voor 278 yards en Gibbs voegde een rushing touchdown toe aan zijn TD catch en de Lions verbeterden naar 10-4.

Elders zorgden overwinningen van de Cincinnati Bengals (lees hier een uitgebreid verslag) en Indianapolis Colts ervoor dat beide clubs een boost kregen in hun zoektocht naar een plaats in de play-offs.

Evan McPherson kickte een 29-yard field goal in overtime om de Bengals een 27-24 overwinning te geven op Minnesota, terwijl Gardner Minshew drie touchdown passes gooide om de Colts met 30-13 over Pittsburgh heen te tillen.

Jake Browning voltooide 29 van de 42 passes voor 324 yards, waaronder twee touchdowns naar Tee Higgins, terwijl de Bengals van een 17-3 achterstand terugkwamen in het vierde kwart en verbeterden naar 8-6 op het seizoen.

De Vikings zakten naar 7-7, zesde in de jacht op zeven NFC playoff plekken, ondanks Nick Mullens die 303 yards gooide met twee touchdown passes naar Jordan Addison en Ty Chandler die 23 keer rushte voor 132 yards. Mullens verbond Addison met een 37-yard touchdown pass op de openingsdrive van het derde kwart en Greg Joseph voegde een 39-yard field goal toe om de Vikings een 17-3 voorsprong te geven.

De verdediging van Minnesota had in meer dan 166 minuten geen touchdown toegestaan, de langste periode in de NFL dit seizoen, totdat Browning een 13-yard touchdown pass gaf aan Higgins tijdens het eerste spel van het vierde kwart.

Joe Mixon's 1-yard touchdown run bracht de Bengals op gelijke hoogte bij 17-17 met nog 7:46 te spelen. Mullens leidde de Vikings vervolgens in een 75-yard scoringsmars met als hoogtepunt een 1-yard touchdown pass naar Addison met nog 3:48 te spelen. Addison's touchdown was zijn negende van het seizoen, de meeste van een NFL-rookie dit jaar.

Cincinnati antwoordde in de slotseconden toen Browning de bal naar Higgins gooide, die hoog sprong om de bal te pakken op de 1-yard lijn, landde en toen - terwijl hij 'out of bounds' werd getrokken - de bal over de doellijn zwaaide voor een verbluffende 21-yard touchdown play. De Bengals maakten gelijk op 24-24 en dwongen overtime af.

Colts verpletters Steelers

In Indianapolis scoorde Steelers-quarterback Mitch Trubisky met een 1-yard touchdown run nadat een verloren fumble was afgekeurd. Maar een gemiste conversiekick zorgde ervoor dat Pittsburgh slechts met 6-0 voorstond. Een geblokkeerde punt van Indianapolis leidde tot Trubisky's 4-yard touchdown pass naar Diontae Johnson, vroeg in het tweede kwart. Minshew antwoordde voor de Colts met een 16-yard-touchdownworp naar Zack Moss en een 14-yard touchdownworp naar D.J. Montgomery voor een 14-13 ruststand.

Julian Blackmon herstelde een fumble van Pittsburgh-rusher Najee Harris op de 18-yard lijn van de Steelers en in het volgende spel bereikte Minshew Mo Alie-Cox met een touchdown-pass voor een 21-13 voorsprong voor Colts, vroeg in het derde kwart.

Matt Gay voegde een field goal toe van 29, 31 en 42 yards en Blackmon maakte een late interceptie om de overwinning te helpen bezegelen. De Colts bereikten ook 8-6 om zich bij Cincinnati te voegen in een AFC play-offpositie.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?