Alles of niets: wat Man City en Arsenal nodig hebben om de titel te winnen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Alles of niets: wat Man City en Arsenal nodig hebben om de titel te winnen

Manchester City en Arsenal hebben de titelrace in de Premier League op de laatste dag van het seizoen beslist.
Manchester City en Arsenal hebben de titelrace in de Premier League op de laatste dag van het seizoen beslist.AFP
Manchester City gaat de laatste dag van het seizoen in met één hand op de trofee van de Premier League, maar nog niet alles is gedaan en gestrooid met Arsenal dat nog steeds in de race is.

Manchester City nam dinsdag twee punten voorsprong na een 0-2 zege op bezoek bij Tottenham Hotspur, waardoor ze hun lot in eigen handen hebben in hun strijd voor de recordbrekende vierde landstitel op rij.

Pep Guardiola's ploeg speelt zondag thuis tegen West Ham op de laatste dag van het seizoen en een overwinning is genoeg om de beker opnieuw in handen te houden. Er is echter nog niets beslist en Arsenal heeft waarschijnlijk nog steeds hoop om City ten val te brengen met een thuisduel tegen Everton.

Maar wat hebben beide teams nodig om dit weekend de Premier League trofee in de wacht te slepen? Flashscore kijkt naar de mogelijkheden.

Wat heeft Manchester City nodig om de Premier League te winnen?

De boodschap voor City is simpel - versla West Ham en ze claimen de titel. Als ze dat in de Etihad doen, worden ze het eerste team in de geschiedenis van het Engelse voetbal dat vier opeenvolgende titels wint. 

City kan ook de titel winnen als Arsenal er niet in slaagt Everton te verslaan, ongeacht of ze winnen, verliezen of gelijkspelen.

Top van de Premier League
Top van de Premier LeagueFlashscore

Wat heeft Arsenal nodig om de Premier League te winnen?

Als Arsenal de titel wil pakken, moeten de Gunners winnen van Everton en hopen dat City West Ham niet verslaat. Alles anders dan een overwinning in het Emirates zorgt ervoor dat de trofee in handen van City komt. 

Ze kunnen ook de titel winnen als beide teams gelijk eindigen op punten, oftewel: bij een gelijkspel van Manchester City en door zelf te winnen van Everton.

Wat als beide teams gelijk eindigen?

Er zou een enorme twist in het verschiet kunnen liggen met het doelsaldo als een zeldzame en potentiële beslisser.

Mocht dit werkelijkheid worden, dan moet Arsenal winnen van Everton terwijl City gelijk moet spelen bij West Ham, wat beide teams op 89 punten zou brengen.

Arsenal gaat de laatste dag in met een superieur doelsaldo van 61 - 1 goal beter dan dat van City - wat betekent dat de ploeg van Mikel Arteta de titel zou winnen. De Premier League-titel is al eerder beslist op doelsaldo, toen Manchester-vijanden City en United op de laatste dag tegen elkaar streden in 2011/2012.

City versloeg United na de 94e minuut van Sergio Agüero tegen QPR en beide ploegen eindigden het seizoen op 89 punten.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen