Sparta wil thuisvoordeel in play-offs afdwingen met thuiszege op sc Heerenveen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Sparta wil thuisvoordeel in play-offs afdwingen met thuiszege op sc Heerenveen

Sparta Rotterdam won in de voorlaatste speelronde met 1-0 bij FC Utrecht
Sparta Rotterdam won in de voorlaatste speelronde met 1-0 bij FC UtrechtProfimedia
De laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie staat voor Sparta Rotterdam in het teken van het verdienen van nóg een wedstrijd op Het Kasteel. Bij winst op het al uitgespeelde Heerenveen maken de Rotterdammers nog kans op thuisvoordeel in de play-offs. Scheidsrechter in Rotterdam is de heer Van der Eijk.

Sparta Rotterdam staat op de slotdag van de competitie in het eigen Kasteel met een heel helder doel. Winnen en hopen dat naaste concurrent FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen AZ verliest. Op die manier kunnen de Rotterdammers het thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs overnemen en speelt Sparta in de halve finale een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Als FC Utrecht zelf wél punten pakt en/of Sparta niet wint in de laatste thuiswedstrijd dan staat een uitwedstrijd tegen NEC of FC Utrecht op de rol in de ingekorte strijd om het laatste Nederlandse ticket voor de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. De laatste maanden steekt Sparta in een blakende vorm. Vijf van de afgelopen zeven wedstrijden werden in wint omgezet.

Tegenstander

sc Heerenveen speelt in de laatste speelronde nog voor de tiende plek. De eigen tv-gelden zijn voor het seizoen 2024/2025 wel binnengespeeld, maar als de Friezen nog een plekje lager zakken dan de tiende plek dan kan Fortuna Sittard daar nog garen bij spinnen ten faveure van PEC Zwolle.

Voor de rest kijkt de Friese club terug op een seizoen waarin goede en reeksen met elkaar werden afgewisseld. De ploeg won onder leiding van Kees van Wonderen slechts één van de afgelopen negen wedstrijden (G3, V5). Positieve berichten uit Heerenveen zijn kwamen bij de aanstelling van Robin van Persie als opvolger van hoofdtrainer Van Wonderen. Na de zomer volgt dus een frisse start in het Abe Lenstra Stadion.

Recente duels tussen Sparta en Heerenveen
Recente duels tussen Sparta en HeerenveenFlashsha.re

Spelers om in de gaten te houden

Sparta-aanvaller Camiel Neghli (D4) was goud waard met de enige en winnende treffer op bezoek bij Utrecht. Middenvelder Anas Tahiri (D4, A2) bracht zijn ploeg vorige week uit een strafschop op voorsprong.

Hot stat: Heerenveen won driemaal een uitduel in de Eredivisie bij Sparta (G7, V10) en deed dat voor het laatst in 2020 toen de wedstrijd wegens de coronapandemie zonder publiek werd gespeeld.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen