Domper voor Vitesse: Parry mag club ook na hoger beroep niet overnemen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Domper voor Vitesse: Parry mag club ook na hoger beroep niet overnemen

Coley Parry tijdens een persconferentie van Vitesse
Coley Parry tijdens een persconferentie van VitesseANP
De beroepscommissie van de KNVB heeft het beroep van Vitesse over de aandelenoverdracht aan de Common Group ongegrond verklaard. Hierdoor blijft het besluit van de licentiecommissie staan dat de Amerikaanse investeerder Coley Parry de Arnhemse club niet mag overnemen, zo heeft de beroepscommissie aan Vitesse gemeld.

De licentiecommissie gaf in februari van dit jaar geen goedkeuring voor de overname van de aandelen van de Rus Valeriy Oyf door de Common Group van Parry. De commissie was niet overtuigd dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij over de juiste en voldoende middelen beschikt. Daartegen ging Vitesse in beroep.

Vitesse verwacht binnen drie weken een onderbouwd vonnis te ontvangen van de beroepscommissie. De club treedt nog in beraad over het vervolgtraject.

14 miljoen euro

De beroepszaak vond maandag plaats in Zeist. Vitesse had bij de voetbalbond gevraagd om zo snel mogelijk een verkorte uitspraak van de beroepscommissie te ontvangen, gezien de uitzonderlijke omstandigheden waarin de club zich bevindt. Die beslissing op het beroep, zonder de uitwerking van de overwegingen, heeft de club dinsdag gekregen.

Interim-directeur Edwin Reijntjes van Vitesse zei maandag dat hij hoopte dat Parry afziet van zijn claim op de aandelen. De Arnhemmers kunnen de banden met de Russische eigenaar Oyf eindelijk beëindigen als de aandelen kunnen worden ondergebracht in de stichting Vitesse voor Altijd. Vitesse wil al langer van Oyf af, maar de overdracht van de aandelen naar een stichting werd gedwarsboomd door Parry, die nog ruim 14 miljoen euro te goed heeft van de club.

Licentiecommissie overtuigen

Een afscheid van de Rus is een belangrijke eis van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. Want met Oyf als eigenaar wil ING de rekening van Vitesse opheffen en kan een accountantskantoor de jaarrekening van de club niet goedkeuren.

Vitesse kampt met een schuld van ongeveer 19 miljoen euro en moet de licentiecommissie voor 17 mei overtuigen dat het voldoende geld heeft om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uit te komen. De club meldde in onderhandeling te zijn met Parry, die nog miljoenen heeft uitstaan bij de Arnhemmers.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen