Vertrekkende trainer Tuchel betreurt gebrek aan focus na derde plaats Bayern

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Vertrekkende trainer Tuchel betreurt gebrek aan focus na derde plaats Bayern

Thomas Tuchel heeft zijn laatste wedstrijd als Bayern München-trainer achter de rug
Thomas Tuchel heeft zijn laatste wedstrijd als Bayern München-trainer achter de rugAFP
Vertrekkend Bayern München-trainer Thomas Tuchel was ontevreden over het gebrek aan focus van zijn team na het 4-2 verlies bij Hoffenheim, waarin zijn ploeg een voorsprong van twee doelpunten uit handen gaf.

Bayern, Bundesliga-kampioen in de voorgaande elf seizoenen, eindigde als derde achter Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart en heeft voor het eerst in meer dan tien jaar tijd geen nationaal of Europees zilverwerk veroverd. “We begonnen heel goed, maar daarna kregen we een reeks individuele fouten”, zei Tuchel in een korte persconferentie.

De coach verlaat Bayern na iets meer dan een jaar aan het roer te hebben gestaan, nadat de club in februari zijn vertrek aankondigde. Vorige week waren er gesprekken om die beslissing mogelijk terug te draaien, maar er werd geen akkoord bereikt.

Onnodig

“In de tweede helft speelden we 15 minuten lang goed, maar daarna was het weer een reeks individuele fouten en balverlies”, zei Tuchel. “We gaven een voorsprong van twee doelpunten weg voor een volkomen onnodige en bittere nederlaag.” Ondanks een reeks blessure-afwezigen stond Bayern in de zesde minuut al met 2-0 voor, maar Hoffenheim scoorde vier keer, waaronder een hattrick van Andrej Kramaric in de tweede helft, om de wedstrijd te doen kantelen.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

“Dat gebeurt veel te vaak. Het gebeurde in Stuttgart, waar we twee late goals tegen kregen (voor een 3-1 nederlaag). In Heidenheim ook (voor een 3-2 nederlaag), en nu hier weer hetzelfde. Het gebeurt gewoon te vaak", zei Tuchel. “Ik heb daar een verklaring voor, maar die is niet voor het grote publiek”, zei hij.

Bayern's Aleksandar Pavlovic, die deel uitmaakt van Duitsland's voorlopige EK-selectie, viel vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit en zal verder worden getest. “Hij heeft zijn enkel verzwikt. We moeten afwachten wat de controles uitwijzen,” zei Tuchel.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen