Dortmund-trainer Terzic woedend na zware nederlaag bij Mainz: 'Zit zoveel in ons'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Dortmund-trainer Terzic woedend na zware nederlaag bij Mainz: 'Zit zoveel in ons'

Edin Terzic na afloop van Mainz-Dortmund (3-0)
Edin Terzic na afloop van Mainz-Dortmund (3-0)AFP
Champions League-finalist Borussia Dortmund verdiende de 3-0 nederlaag bij FSV Mainz in de Bundesliga omdat ze 'de drive missen om consistentie in hun prestaties te bereiken', zei trainer Edin Terzic.

Lee Jae-Sung scoorde tweemaal nadat Leandro Barreiro de score had geopend om Dortmund zaterdag met 3-0 te verslaan. Terzic's ploeg had de kans om Mainz de degradatiezone in te sturen, maar Mainz klom naar de 15e plaats, twee punten los van de degradatieplaats die ze eerder innamen.

Terzic had gezegd dat hij wilde dat zijn team, dat op de vijfde plaats staat, hun intensiteit op peil zou houden na de zege van dinsdag op Paris Saint-Germain, dat hen klaarstoomde voor de Champions League-finale van 1 juni tegen Real Madrid.

De statistieken
De statistiekenOpta via StatsPerform

"Laten we Parijs Parijs laten zijn en praten over vorige week en deze week", vertelde Terzic aan verslaggevers. "Wij waren het team dat altijd te laat bij de bal was en altijd verloor in de tackles. Daarom was het een verdiende nederlaag. Mainz vocht voor elke centimeter, gaf ons geen rust in balbezit, terwijl wij dat wel deden."

"We hebben laten zien dat we echt goed en volwassen voetbal kunnen spelen, maar we hebben het niet bewezen, ongeacht de tegenstander, wedstrijd, dag en stadion en dat maakt me boos... Er zit zoveel in ons en we kunnen het niet elke keer op het veld brengen."

Door de vijfde plaats is Dortmund verzekerd van Champions League-deelname volgend seizoen. Volgende week zaterdag staat Darmstadt 98 op het programma in hun laatste competitiewedstrijd.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen