Bayern heeft geen haast in zoektocht nieuwe trainer: 'Geen deadline gesteld'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Bayern heeft geen haast in zoektocht nieuwe trainer: 'Geen deadline gesteld'

Thomas Tüchel vertrekt na dit seizoen bij Bayern München
Thomas Tüchel vertrekt na dit seizoen bij Bayern MünchenEPA
Bayern München heeft geen deadline in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Sportief directeur Christoph Freund van de recordkampioen uit München benadrukt dat ze het vooral goed willen doen. "Een deadline hebben we onszelf niet gesteld. Nu wordt er veel gespeculeerd en wordt er veel geschreven, maar het gaat ons er vooral om dat we het goed doen."

Freund bevestigde nog maar eens dat "uitstekende trainers" als Leverkusen-coach Xabi Alonso, bondscoach Julian Nagelsmann en de Oostenrijkse bondscoach Ralf Rangnick hun toekomst niet bij Bayern zien. En dat de club graag al in april een opvolger voor Thomas Tuchel had gevonden. Het doorgaans goed ingevoerde Bild wist te melden dat Manchester United-trainer Erik ten Hag geen kandidaat meer is om Tuchel op te volgen. De voormalig coach van Ajax was eerder trainer van het tweede elftal van Bayern.

De sportief directeur gaat er "met volle overtuiging" vanuit dat de club een heel goede trainer vindt. "We willen ook die trainer vinden die honderd procent bij Bayern München past en die er écht zin in heeft", aldus Freund. "En ik ben ervan overtuigd dat we de juiste ook vinden."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen