Emotionele Wilson weerstaat koppige Jones om eerste wereldtitel te veroveren

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Emotionele Wilson weerstaat koppige Jones om eerste wereldtitel te veroveren

Kyren Wilson moest zweten in de finale van maandag
Kyren Wilson moest zweten in de finale van maandagAFP
Kyren Wilson trotseerde maandagavond een energieke comeback en een sterk optreden van Jak Jones om de Welshman met 18-14 te verslaan en zo zijn eerste wereldtitel te veroveren in de Crucible.

Wilson, die in zijn tweede finale van het wereldkampioenschap snooker stond, kwam goed uit de startblokken toen hij vroeg op zondag een 7-0 voorsprong nam. Maar toen kwam de eerste opleving van Jones, die terugkwam tot een achterstand van vijf frames op het moment dat het spel werd gepauzeerd bij 11-6.

Jones stond maandag op een gegeven moment slechts 13-10 achter, maar Wilson won vervolgens vier van de volgende vijf frames en bracht zichzelf met 17-11 op één frame van de overwinning. Jones liet zich echter niet van de wijs brengen en won de volgende drie frames in zijn poging om de eerste qualifier te worden die de beker zou winnen sinds Shaun Murphy in 2005.

Maar verder dan dat kon hij Wilson niet opjagen, die het 32e frame won onder luid gejuich in de Crucible. "Ik wil graag sorry zeggen tegen Jak voor die uitbarsting, maar het betekent zoveel voor ons allemaal," vertelde Wilson na de wedstrijd aan BBC Sport.

"Mijn vader en moeder hebben hun hele leven opgeofferd om mij hier te krijgen. Mijn broer en vrouw ook. De lijst gaat maar door, het is een enorme teamprestatie. Op YouTube is een van de ergste dingen om te zien dat ik huil met Jason Mohammed tijdens de Masters en dit wordt nog erger! Ik zei dat ik het nooit meer zou doen, maar ik kon het gewoon niet helpen".

"Ik probeer zo hard om een jongere generatie te inspireren en hopelijk inspireer ik mijn kinderen. Ze deden deze week een interview waarin hen werd gevraagd naar hun sportidool en ze zeiden Ronaldo, dus hopelijk heb ik hem nu ingehaald!"

Wilson was vol lof over zijn tegenstander en de fans. "Hij was zo sterk en ik denk dat iedereen in Wales voor hem aan het juichen was! De sfeer in de zaal was ook fantastisch," zei de 32-jarige speler.

"Jak en ik hebben samen de jeugdopleiding doorlopen. Dit is Jak's eerste finale, een wereldfinale, en hij heeft zich geweldig opgesteld en ik weet zeker dat hij terugkeert."

Ondanks het verlies in de finale zei Jones dat hij blij was met zijn prestaties in de Crucible. "Ik feliciteer Kyren en zijn familie," vertelde hij BBC Sport. "Ze verdienen het ten zeerste. Als iemand het verdient, is hij het wel."

De Welshman zei over zijn 7-0 achterstand: "Ik had niet veel hoop. Ik wilde gewoon mijn best doen. Als je tegen iemand speelt die zo solide is als Kyren, die zo'n goed allround spel heeft, dan wordt het moeilijk om van zo'n achterstand terug te komen."

"Het is een ongelooflijk toernooi voor me geweest," ging hij verder. "Ongeveer een maand geleden stond ik nog te trillen in mijn eerste kwalificatiewedstrijd. Het is een lange maand geweest, maar ik ben er blij mee."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen