Oostenrijkse media: ‘Dominic Thiem stopt na dit seizoen definitief’

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Oostenrijkse media: ‘Dominic Thiem stopt na dit seizoen definitief’

Dominic Thiem lijkt aan de tennisbaan na dit seizoen vaarwel te zeggen
Dominic Thiem lijkt aan de tennisbaan na dit seizoen vaarwel te zeggenProfimedia
Een kleine verrassing in tennisland: voormalig US Open-winnaar Dominic Thiem (30) gaat aan het eind van dit seizoen stoppen, aldus het Oostenrijkse Salzburger Nachrichten.

Het medium meldt dat Thiem voorbereiding aan het treffen is voor de aankondiging van zijn pensioen om deze vervolgens na het huidige tennisseizoen te nemen. Zo zouden ingewijden en sponsoren al zijn ingelicht over Thiem’s beslissing.

Het laatste toernooi op Thiem’s agenda lijkt hierdoor de Erste Bank Open in Wenen te zijn. Deze wordt van 21 tot 27 oktober in de Oostenrijkse hoofdstad afgewerkt. Thiem stak de laatste weken niet onder stoelen of banken dat dit seizoen weleens zijn laatste kon worden.

De carrière van Dominic Thiem in cijfers
De carrière van Dominic Thiem in cijfersFlashscore

"Ik heb er genoeg over gesproken. Als ik de doelen niet haal, dan wordt dit waarschijnlijk mijn laatste jaar. Ik verander niet van gedachten; laten we kijken hoe het aan het einde van het jaar zal zijn," zei de Oostenrijker begin april.

Polsblessure als begin van het eind

Thiem won de US Open in 2020 en was eerder ook finalist op de Australian Open en tweemaal op Roland Garros. Thiem’s hoogste positie op de ATP-ranglijst bereikte hij in september 2020, toen hij derde stond. ‘Domi’ raakte in 2021 vorm kwijt en raakte uiteindelijk serieus geblesseerd aan zijn pols. Die blessure hield hem effectief vanaf juni 2021 van de baan.

Op de Austrian Open in de zomer van 2023 behaalde Thiem zijn eerste ATP-finale sinds de ATP Finals in november 2020, toen Medvedev Thiem versloeg.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen