Verrassende winnaar in tiende vloertoernooi: Dolan verslaat Zweedse-Nederlander De Graaf

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Verrassende winnaar in tiende vloertoernooi: Dolan verslaat Zweedse-Nederlander De Graaf

De Graaf tijdens het afgelopen WK darts in London
De Graaf tijdens het afgelopen WK darts in LondonProfimedia
In Hildesheim werd dinsdag de tiende Players Championship van het jaar afgewerkt. En die kende in Brendan Dolan een hele verrassende winnaar. Hij speelde in de finale tegen de Zweedse-Nederlander Jeffrey de Graaf. Dolan was met 8-4 te sterk. Gisteren werd er ook een toernooi op de vloer gehouden. Toen was Michael Smith de beste.

De andere finalist was misschien nog wel verrassender dan de winnaar. De Graaf staat namelijk 140e in de wereld en heeft voor het eerst een tourcard. Een finaleplaats is dan ook een geweldige prestatie, al zal hij de nederlaag zuur vinden. De Graaf versloeg onder andere Mike de Decker en Scott Williams, om vervolgens in de halve finale van de Pool Krzysztof Ratajski te winnen met 7-5. In de finale kwam er niet aan te pas en wist een dubbele break niet te boven te komen en verloor met 8-4

Nederlanders

Ondanks dat De Graaf uitkomt voor Zweden voelt hij toch ook als een Nederlander. Er deden 26 spelers mee die Nederlands zijn en ook voor Nederland uitkomen. Michael van Gerwen verloor verrassend al in de eerste ronde. Karel Sedlacek was met 6-5 te sterk voor de Brabander. Precies de helft, 13 spelers, gingen naar de tweede ronde. 

Gian van Veen en Danny Noppert waren de beste Nederlanders van de dag. Van Veen haalde uiteindelijk de achtste finale. Hij verloor daarin met 6-2 van Stephen Bunting. De Fries Danny Noppert kwam nog een ronde verder. De winnaar van de Players Championship 8 verloor in de kwartfinale van Graham Hall met 6-5. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen