Phoenix Suns ontslaan Frank Vogel en nemen voormalig Bucks-coach Budenholzer aan

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Phoenix Suns ontslaan Frank Vogel en nemen voormalig Bucks-coach Budenholzer aan

Mike Budenholzer wordt de nieuwe coach van de Suns
Mike Budenholzer wordt de nieuwe coach van de SunsProfimedia
De Phoenix Suns zijn van plan om Mike Budenholzer aan te stellen als hun volgende hoofdcoach met een contract dat naar verwachting in de buurt zal komen van $10 miljoen per jaar, zo meldde The Athletic vrijdag.

The Athletic meldde ook dat assistent-coach David Fizdale naar verwachting zal overstappen naar een nieuwe rol in het frontoffice.

De berichten komen een dag nadat Phoenix Frank Vogel ontsloeg als hoofdcoach. Die stap nam de leiding nadat de Suns een seizoen van 49-33 oneervol werden verslagen in de eerste ronde door de Minnesota Timberwolves.

Budenholzer (54) werd in mei 2023 ontslagen door Milwaukee, slechts twee jaar nadat hij de Bucks naar een NBA-titel had geleid.

Budenholzer, tweevoudig NBA Coach van het Jaar, had een record van 271-120 in vijf seizoenen bij de Bucks (2018-23) en een record van 213-197 in vijf seizoenen bij de Atlanta Hawks (2013-18).

Giannis Antetokounmpo omhelst Mike Budenholzer na het winnen van de 2021 NBA Finals
Giannis Antetokounmpo omhelst Mike Budenholzer na het winnen van de 2021 NBA FinalsProfimedia

Eén seizoen in zijn laatste periode als hoofdtrainer hielp Vogel Phoenix en een triumviraat van All-Stars - Kevin Durant, Devin Booker en nieuwkomer Bradley Beal - de 50-win grens te overschrijden ondanks blessures die de line-up regelmatig verstoorden.

Vogel verving Monty Williams, die aan het einde van het seizoen 2022-23 werd ontslagen na een verlies in de halve finale van de conference en vervolgens werd aangenomen als hoofdcoach van de Detroit Pistons.

Vogel, 50, heeft 480 reguliere seizoensoverwinningen als hoofdcoach van de Indiana Pacers (2010-2016), Orlando Magic (2016-2018), Los Angeles Lakers (2019-2022) en Suns. Hij leidde de Lakers naar de NBA-titel aan het einde van het door een pandemie onderbroken seizoen 2019-2020.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen