Carolina Panthers verenigen Rashaad Penny weer met head coach Dave Canales

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Carolina Panthers verenigen Rashaad Penny weer met head coach Dave Canales

Rashaad Penny in een jersey van de Seattle Seahawks
Rashaad Penny in een jersey van de Seattle SeahawksAFP
De Carolina Panthers zijn van plan om running back Rashaad Penny toe te voegen aan het team. Dat meldt Jeremy Fowler van ESPN op X. Penny werd in 2018 in de eerste ronde van de NFL Draft gekozen door de Seattle Seahawks. Dave Canales, de huidige head coach van de Panthers was toen coach bij Seattle, dus de twee kennen elkaar goed.

De Panthers hebben al met al ondertussen een goed gevulde running back room. Het team uit North Carolina koos in de tweede ronde van de laatste NFL Draft Jonathon Brooks. Verder staan ook Chuba Hubbard, Miles Sanders en Raheem Blackshear op het roster. 

De keuze voor Brooks door een team dat veel talent ontbeert deed al heel wat wenkbrauwen fronsen, zeker omdat hij nog bezig is met revalideren na een gescheurde ACL. In dat licht is de toevoeging van Penny weer wat beter te verklaren. 

Penny had in 2021 zijn beste seizoen bij de Seahawks. Canales was toen de passing game coordinator en Brad Idzik, de nieuwe offensive coordinator van de Panthers, was toen een offensive assistant. Penny noteerde 749 yards en zes touchdowns. De 28-jarige running back speelde vorig seizoen voor de Philadelphia Eagles waar hij slechts 11 keer een bal kreeg voor 33 yards. 

De Carolina Panthers eindigden vorig seizoen als slechtste team in de NFL. Een eerste keuze in de eerste ronde van de NFL Draft hadden ze echter niet. Die hadden ze immers een jaar eerder weggetrade naar de Chicago Bears in een trade voor de eerste keuze in de NFL Draft van 2023. Daarmee kozen ze voor quarterback Bryce Young, die een moeizaam debuutjaar beleefde in Charlotte. 

Nieuwe seizoen

Na de NFL Draft van eind april, waarin de Panthers zeven nieuwe spelers kozen, wacht nu een lange zomer. Pas in augustus worden de eerste oefenwedstrijden gespeeld en het reguliere seizoen begint op 5 september. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen