Door degradatie bedreigd Udinese ontslaat trainer Cioffi en stelt Cannavaro aan

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Door degradatie bedreigd Udinese ontslaat trainer Cioffi en stelt Cannavaro aan

Cioffi kwam in oktober 2023 in dienst
Cioffi kwam in oktober 2023 in dienstReuters
Udinese heeft oud-international Fabio Cannavaro (50) aangesteld als trainer voor de rest van het seizoen na het ontslag van Gabriele Cioffi (48). De club uit de Serie A verkeert in degradatiegevaar.

Cannavaro was in het verleden als coach werkzaam in Dubai, Saudi-Arabië en China. Zijn carrière als speler bracht hem meer roem. Hij was actief voor onder meer Napoli, Parma, Internazionale, Juventus en Real Madrid. De voormalige verdediger was aanvoerder van de Italiaanse ploeg die in 2006 wereldkampioen werd. Hij speelde 136 interlands. Alleen keeper Gianluigi Buffon (176 interlands) kwam vaker in actie voor Italië.

Udinese heeft drie van de laatste vier wedstrijden verloren en staat nu 17e, met 28 punten, op gelijke hoogte met nummer 18 Frosinone, dat daarmee in de degradatiezone staat, zij het met een wedstrijd tegoed.

Broer Paolo

"Fabio Cannavaro is de nieuwe coach van Udinese... hij zal het team tot het einde van het seizoen coachen. Hij heeft een contract getekend tot 30 juni 2024", aldus de club in een verklaring. "Cannavaro wordt vergezeld door zijn broer Paolo als assistent-trainer en Francesco Troise als technisch adviseur."

De resterende 18 minuten van Udinese's thuiswedstrijd met AS Roma van 14 april, die werd onderbroken bij een stand van 1-1 nadat verdediger van het bezoekende team, Evan Ndicka, in elkaar zakte op het veld, staat gepland voor 25 april (20.00 uur).

Bij Udinese staat één Nederlander onder contract. Kingsley Ehizibue speelt sinds 2022 voor het team uit Udine. De verdediger begon zijn profloopbaan bij PEC Zwolle en maakte in 2019 de overstap naar FC Köln, zijn vorige club. Andere oud-eredivisie-spelers bij Udinese zijn aanvaller Lorenzo Lucca (Ajax) en doelman Maduka Okoye (Sparta Rotterdam). Na het restant van AS Roma-thuis speelt Udinese op 28 april (15.00 uur) de uitwedstrijd bij Bologna. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen