Warnock stopt plotseling als trainer van Aberdeen na overwinning in Schotse beker

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Warnock stopt plotseling als trainer van Aberdeen na overwinning in Schotse beker

Neil Warnock werd in februari aangesteld als trainer van Aberdeen
Neil Warnock werd in februari aangesteld als trainer van AberdeenAFP
Neil Warnock's kortstondige periode als trainer van Aberdeen kwam zaterdag tot een verrassend einde, slechts enkele minuten nadat zijn moeizaam presterende ploeg de halve finale van de Schotse beker had bereikt.

Warnock's team versloeg Kilmarnock met 3-1 op Pittodrie, maar de club kondigde aan dat de 75-jarige "een stap opzij had gezet" kort na het laatste fluitsignaal in de kwartfinale. Warnock werd op 5 februari aangetrokken door Aberdeen. De voormalige trainer van Sheffield United accepteerde de baan tot het einde van het seizoen.

Hij verving de ontslagen Barry Robson in de hoop het worstelende Aberdeen uit de degradatiezone te halen, maar behaalde geen enkele overwinning in zijn zes wedstrijden in de Schotse Premiership.

Aberdeen voorzitter Dave Cormack zei: "De club wil zowel Neil als Ronnie Jepson bedanken voor hun inspanningen. "Nu de zoektocht naar een nieuwe trainer in een vergevorderd stadium is, zal Peter Leven alle zaken met betrekking tot het eerste team overnemen totdat het proces is afgerond."

Warnock kwam vorig jaar terug uit zijn pensioen en hield het door degradatie bedreigde Huddersfield in het Engelse Championship, maar stopte in september. De voormalige Crystal Palace- en QPR-trainer is acht keer gepromoveerd en heeft met 1.626 wedstrijden bij 15 clubs het record voor de meeste competitiewedstrijden in Engeland op zijn naam staan.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen