Wolves-trainer O'Neil krijgt één wedstrijd schorsing voor 'bedreigend' gedrag

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wolves-trainer O'Neil krijgt één wedstrijd schorsing voor 'bedreigend' gedrag

Gary O'Neil is voor één wedstrijd geschorst
Gary O'Neil is voor één wedstrijd geschorstProfimedia
De trainer van Wolverhampton Wanderers, Gary O'Neil, heeft een schorsing van één wedstrijd en een boete van 8.000 pond gekregen voor "bedreigend" gedrag na de 2-1 Premier League nederlaag van vorige maand tegen West Ham United, aldus de Engelse voetbalbond (FA) op dinsdag.

Wolves was woedend op 6 april, toen een gelijkmaker van Max Kilman in de extra tijd werd afgekeurd door scheidsrechter Tony Harrington na een VAR-controle op buitenspel voor Tawanda Chirewa, die voor doelman Lukasz Fabianski stond. O'Neil beschreef de beslissing als een "schandalige" en "afschuwelijke" beslissing, terwijl Wolves-voorzitter Jeff Shi er bij de Premier League en scheidsrechtersorganisatie op aandrong om "de integriteit" van de competitie hoog te houden.

O'Neil werd aangeklaagd voor "bedreigend" gedrag na de beslissing van de scheidsrechter. De FA bevestigde dat O'Neil de aanklacht heeft erkend en zaterdag niet in de dug-out kan zitten tijdens de wedstrijd van Wolves tegen Manchester City. "Er werd beweerd dat na afloop van de wedstrijd zijn taal en/of gedrag in of rond de kleedkamer van de wedstrijdofficials ongepast en/of bedreigend was", zei de FA in een verklaring. "De heer O'Neil heeft de aanklacht erkend en de sancties zijn vervolgens opgelegd door een onafhankelijke regelgevende commissie."

Na de trip naar City ontvangt Wolves Crystal Palace en bezoekt het Liverpool in de competitie.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen