Tielemans, Soyuncu en vijf anderen verlaten gedegradeerd Leicester voor noppes

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Tielemans, Soyuncu en vijf anderen verlaten gedegradeerd Leicester voor noppes

Soyuncu en Tielemans, van samen op de bank, naar samen naar de bank.
Soyuncu en Tielemans, van samen op de bank, naar samen naar de bank.Profimedia
Clubliefde is tegenwoordig ver te zoeken. Dat ondervindt Leicester City nog maar eens. Zeven spelers met aflopende contracten zullen de club deze maand nog verlaten. Leicester degradeerde vorige week na negen jaar Premier League naar de Championship.

Youri Tielemans, die in 2019 nog voor 45 miljoen euro overkwam van AS Monaco, is één van die zeven spelers. De 26-jarige Belg staat volgens The Athletic in de belangstelling van Aston Villa en kan dus in de Premier League blijven. Ook AS Roma zou interesse hebben in de middenvelder die in 2021 de FA Cup won met Leicester en de winnende treffer maakt in de finale tegen Chelsea. Hij kwam 195 keer uit voor de club.

Ook Cagar Soyuncu zal de club verlaten. De 29-jarige Turkse centrale verdediger speelde sinds 2018 in 132 officiële wedstrijden voor The Foxes en won net als Tielemans de FA Cup en de Community Shield in 2021. Atletico Madrid zou verregaande interesse hebben in de 53-voudig international.

Verder verlaten ook Daniel Amartey (sinds 2016 bij de club), Nampalys Mendy (2016), Ryan Bertrand (2021), Ayoze Perez (2019) en Tete (2023) de club.

Hamza Choudhury blijft de club wel trouw, het 25-jarige jeugdproduct beschikte ook over een aflopend contract, maar de club heeft een optie in het contract voor een extra seizoen gelicht. Aanvoerder Jonny Evans (35) is nog in gesprek met de club over contractverlenging.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen