Spurs moeten het tegen Chelsea en rest van het seizoen stellen zonder Ben Davies

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Spurs moeten het tegen Chelsea en rest van het seizoen stellen zonder Ben Davies

Ben Davies (L) in actie tijdens de derby van Noord-Londen
Ben Davies (L) in actie tijdens de derby van Noord-LondenReuters
Tottenham Hotspur, dat het al zonder verdediger Destiny Udogie moet stellen, heeft een nieuwe klap te verwerken gekregen. Ook verdediger Ben Davies zal de rest van het seizoen uitgeschakeld zijn met een kuitblessure, aldus trainer Ange Postecoglou.

Het als vijfde geplaatste Spurs klampt zich nog steeds vast in de strijd om een plek in de top vier van de Premier League. Ze staan op 60 punten, zeven achter Aston Villa, met nog twee wedstrijden tegoed in de race om kwalificatie voor de Champions League. Aanvaller Timo Werner kan ook niet meedoen aan de wedstrijd van donderdag tegen zijn oude club Chelsea, dat op de negende plaats staat met 12 punten achterstand op Spurs.

De 28-jarige Duitser mist de resterende wedstrijden van het seizoen nadat hij zondag tegen Arsenal geblesseerd raakte.

“Timo (Werner) heeft een hamstringblessure - met nog maar tweeënhalve week te gaan mist hij dus de rest van het seizoen”, vertelde de Australische trainer aan verslaggevers. “Ben Davies heeft een kuitblessure overgehouden aan de wedstrijd (tegen Arsenal) en hij zal ook de rest van het seizoen missen.”

Spurs hebben geworsteld met consistentie
Spurs hebben geworsteld met consistentieFlashscore

Progressie

Werner heeft twee doelpunten gemaakt en drie assists gegeven in 13 competitiewedstrijden sinds hij in januari werd uitgeleend door RB Leipzig. De veelzijdige Welshman Davies kwam dit seizoen 19 keer in actie voor Spurs. Tottenham hoopt zich te herstellen van de 3-2 thuisnederlaag tegen Arsenal afgelopen zondag, maar staat voor zware uitdagingen met wedstrijden tegen Liverpool en Manchester City na de confrontatie met Chelsea.

De ploeg van Postecoglou begon het seizoen sterk, maar leed in november de eerste nederlaag thuis tegen Chelsea. Op de vraag of zijn ploeg progressie heeft laten zien in zijn eerste jaar aan het roer, zei de coach: “Duidelijk, zo duidelijk als je wilt, 20-20, zeker, 100 procent.

“Wat ik zie is dat we goed voetballen en ons meten met de besten. Mijn spelers geloven echt in wat we doen. Dat is alles wat ik wil zien.”

James Maddison

Aanvallende middenvelder James Maddison raakte geblesseerd in de thuisnederlaag tegen Chelsea en sinds zijn terugkeer in januari heeft hij moeite om de pieken te bereiken die hij bereikte in Tottenham's indrukwekkende start van het seizoen.

Gevraagd naar de vorm van Maddison, zei Postecoglou: “We hebben een zeer onstabiel seizoen achter de rug. Hij is ook iemand die onderbrekingen heeft gehad. De eerste 10 wedstrijden speelde hij elke wedstrijd en ging het heel goed.

“Toen raakte hij geblesseerd, miste veel wedstrijden en hij is nu terug, maar we hebben uitdagingen gehad als team. “We zijn niet echt soepel geweest qua samenspel, wedstrijden en basisopstellingen. Hij heeft zich daar doorheen moeten vechten, zoals velen van hen.”

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen