Promovendus Burnley contracteert transfervrije éénmalig international Redmond

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Promovendus Burnley contracteert transfervrije éénmalig international Redmond

Nathan Redmond viert een goal tegen Fenerbahce
Nathan Redmond viert een goal tegen FenerbahceProfimedia
Het onlangs naar de Premier League gepromoveerde Burnley heeft vrijdag Nathan Redmond transfervrij gecontracteerd nadat de voormalig vleugelspeler van Southampton afgelopen seizoen uitkwam voor de Turkse club Besiktas. Redmond kwam een tweejarig contract overeen met Burnley, dat de optie heeft om zijn contract met nog een seizoen te verlengen. De 29-jarige aanvaller maakte in Turkije vorig seizoen zes doelpunten in 28 wedstrijden.

"Ik heb altijd de ambitie gehad om weer in de Premier League te spelen. Het plan van Burnley past bij mijn ambities", aldus Redmond. "De trainers hebben het gevoel dat ze mijn spel meer kunnen verbeteren en zien de waarde die ik op en naast het veld kan brengen. Het voelt als een perfecte match."

Redmond, die één cap heeft voor Engeland, speelde 264 keer in de Premier League nadat hij zes jaar bij Southampton en drie seizoenen bij Norwich speelde.

'Schat aan ervaring'

Burnley-manager Vincent Kompany voegde eraan toe: "Nathan brengt een schat aan ervaring mee van spelen in de Premier League en recentelijk ook van zijn periode in Turkije, waar hij uitmuntend was. "Hij heeft een geweldige werkethiek, veel vaardigheden en de wil om te blijven leren. Hij brengt ook zijn persoonlijkheid en karakter mee naar deze voetbalclub en dat zal de jongere spelers hier ten goede komen."

Redmond is Burnley's vijfde aanwinst na hun Championship-winnende seizoen. Eerder deze week haalden de Clarets de Zwitserse spits Zeki Amdouni van Basel en Engeland Onder-21 doelman James Trafford van Manchester City.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen