Arsenal-aanvoerder Ødegaard houdt ploeg scherp: 'Niet te emotioneel worden'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Arsenal-aanvoerder Ødegaard houdt ploeg scherp: 'Niet te emotioneel worden'

Martin Ødegaard en Arsenal gaan een spannende laatste speelronde in
Martin Ødegaard en Arsenal gaan een spannende laatste speelronde inAFP
De spelers van Arsenal moeten zich niet laten meeslepen door emoties in hun jacht op de titel in de Premier League tot de laatste dag van het seizoen, aldus aanvoerder Martin Odegaard in aanloop naar de wedstrijd tegen Everton.

Arsenal heeft twee punten achterstand op koploper Manchester City voor de laatste speelronde van zondag. The Gunners moeten winnen om in de race te blijven, terwijl City hun vierde titel op rij kan pakken als ze West Ham verslaan.

De hoop van Arsenal om een einde te maken aan de 20 jaar durende wachttijd op de landstitel nam af nadat City dinsdag met 2-0 won van Tottenham Hotspur, waardoor de ploeg uit Manchester in het voordeel was.

"We spraken erover de dag nadat (City ging door)," vertelde Ødegaard aan TNT Sports. "We moeten ons focussen op onszelf, we kunnen er niet te emotioneel over worden."

Arsenal won de laatste vijf competitieduels op rij
Arsenal won de laatste vijf competitieduels op rijFlashscore

"We hebben nog één wedstrijd, thuis, het is de laatste wedstrijd van het seizoen en ons doel en onze taak is duidelijk, die moeten we winnen. We zullen zien wat er gebeurt. Dat is onze mentaliteit nu, die laatste wedstrijd winnen, de fans een goede laatste wedstrijd geven en dan zien we wel. We hebben er geen invloed op, we richten ons gewoon op ons spel."

'Goede stappen gezet'

De Noorse middenvelder zei dat zijn ploeg dit seizoen geweldig was. "We hebben goede stappen gezet en ik heb het gevoel dat we een veel beter team zijn dan vorig seizoen", voegde hij eraan toe. "We hebben een aantal echt goede wedstrijden gehad, een aantal goede resultaten en we zijn er nu tot de laatste dag, om ervoor te pushen."

Arsenal eindigde in het seizoen 2022-23 als tweede, vijf punten achter City. Ze wonnen voor het laatst de titel onder manager Arsene Wenger in hun "Invincibles" seizoen 2003-04, toen ze het hele seizoen ongeslagen bleven.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen