21-jarige Cole Palmer staat voor debuut bij Engeland: 'Het is snel gegaan'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

21-jarige Cole Palmer staat voor debuut bij Engeland: 'Het is snel gegaan'

Palmer tijdens de training van het Engelse nationale elftal
Palmer tijdens de training van het Engelse nationale elftalProfimedia
De 21-jarige Cole Palmer maakte in de zomer de overstap van treble-winnaars Manchester City naar de rivaal uit Londen, Chelsea. Volgens de aanvaller, die voor het eerst werd opgeroepen voor het Engelse nationale elftal, heeft de overstap hem zeker geen windeieren gelegd.

Palmer scoorde in augustus tijdens de traditionele seizoensopener in de Community Shield tegen Arsenal nog voor City en deed datzelfde tijdens de Europese Super Cup (tegen Sevilla, red.), maar stapte op de laatste dag van de transferperiode over naar Chelsea, dat 47 miljoen euro betaalde.

Sinds zijn komst naar Stamford Bridge maakte hij vier doelpunten en was hij vier keer aangever in 11 wedstrijden voor de Blues. Hij werd door bondscoach Gareth Soutgate opgeroepen voor het Engelse nationale elftal nadat James Maddison, Callum Wilson en Lewis Dunk geblesseerd afhaakten.

Snel gegaan

"Het is snel gegaan, om eerlijk te zijn," zei Palmer tijdens de persconferentie in aanloop naar de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden van Engeland. "Toen ik met Chelsea gepraat had en met mijn vader overlegde, wist ik niet wat ik moest doen. Ik heb er een aantal dagen over na moeten denken, de hele dag lang. Maar toen dacht ik aan mijn carrière en dat ik meer moet spelen. Het was een grote keuze. Ik ben altijd in Manchester geweest, ben nooit verhuurd geweest, dus de overstap zelf was al heel groot." 

Door een combinatie van blessureleed en concurrentie kwam Palmer maar tot zeven basisplaatsen tijdens zijn periode bij City, dat afgelopen seizoen de Premier League, FA Cup en Champions League won. Hij is City-trainer Pep Guardiola naar eigen zeggen wel voor altijd dankbaar voor het kickstarten van zijn loopbaan.

Het recente carrièreverloop van Cole Palmer
Het recente carrièreverloop van Cole PalmerFlashsha.re

Pochettino

"Wie weet wat er gebeurd was als ik was gebleven," ging hij verder. "Misschien had ik meer gespeeld, misschien ook niet. Maar ik denk dat mijn overstap tot nu toe zijn vruchten afwerpt." Palmer zei verder dat hij het goed kan vinden met zijn nieuwe trainer, Mauricio Pochettino. Na een matige start van het seizoen staat Chelsea momenteel tiende in de Premier League. 

"Veel mensen vertelden dat hij goed is met jonge spelers," zei Palmer. "Sinds ik bij Chelsea speel kan ik dat beamen. Ik geniet van de samenwerking en kijk ernaar uit dat te blijven doen. Hij heeft me vertrouwen en in het veld een vrije rol gegeven. Dan kom ik het beste tot mijn recht, daar ben ik dankbaar voor."

Engeland is al geplaatst voor het EK in Duitsland en speelt vrijdag op Wembley tegen Malta. Drie dagen later is de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen