Real Madrid verliest, kampioenschap kan Barcelona bijna niet ontgaan

Meer

Real Madrid verliest, kampioenschap kan Barcelona bijna niet ontgaanEPA
Real Madrid lijkt niet meer het grootste belang in de nationale competitie te stellen. De formatie van succestrainer Carlo Ancelotti verloor in La Liga bij Real Sociedad, 2-0. De voorsprong van Barcelona op de achtervolger bedraagt nu 14 punten. Real Sociedad staat vierde en stevent ook af op kwalificatie voor de Champions League in het volgend seizoen.

Takefusa Kubo zette Sociedad kort na rust op voorsprong. De Japanner kreeg een niet te missen kans aangeboden door verdediger Éder Militão, nota bene een tegenstander. Ander Barrenetxea zorgde in de slotfase voor de 2-0. Het laatste half uur speelde Real Madrid met een man minder, na de rode kaart voor Dani Carvajal.

Karim Benzema behoorde bij Real Madrid niet tot de selectie. De Franse aanvaller kreeg vermoedelijk rust voor de finale van de Spaanse beker tegen Osasuna. Ook de geblesseerde David Alaba, Ferland Mendy en Luka Modric ontbraken. Vinícius was geschorst.

Barcelona won eerder op de dag van Osasuna, 1-0. Frenkie de Jong was de aangever van het winnende doelpunt van Jordi Alba.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?