Willem II kan koppositie verstevigen bij eerste zege in Venlo sinds 1991

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Willem II kan koppositie verstevigen bij eerste zege in Venlo sinds 1991

Jeredy Hilterman viert zijn treffer tegen Jong FC Utrecht
Jeredy Hilterman viert zijn treffer tegen Jong FC UtrechtProfimedia
Willem II heeft sinds de vorige speelronde de koppositie overgenomen van Roda JC en krijgt vrijdagavond de kans om de voorsprong uit te breiden. Makkelijk zal dat echter niet worden, want de ploeg neemt het op tegen VVV-Venlo, dat vijf duels op rij ongeslagen is op het tweede niveau.

Bij ingang van deze speelronde bezit VVV nog de zevende plaats, maar wordt dit affiche gewonnen, dan bedraagt de achterstand op koploper Willem II nog maar drie punten. De Venlonaren hebben het scorend vermogen van Sven Braken en Nick Venema nog niet weten te vervangen, maar kunnen wel genieten van de definitieve doorbraak van Levi Smans, die bij vlagen fraaie dingen laat zien en al bij zeven treffers betrokken is geweest vanaf de nummer 10-positie (D4, A3).

VVV nam het vorig seizoen nog op tegen Willem II in de play-offs voor promotie en toen trokken de Limburgers uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijden tussen de clubs kunnen  beide kanten op vallen, maar niet in De Koel. VVV is inmiddels al elf thuisduels op rij ongeslagen tegen de Tilburgers (W6, G5), die voor hun laatste zege in Venlo terug moeten naar het jaar 1991.

De laatste onderlinge duels
De laatste onderlinge duelsFlashsha.re

Willem II

Sinds de Belg Peter Maes aan het roer staat in Tilburg, lijkt alles wat Willem II aanraakt in goud te veranderen. De Tilburgers wonnen de laatste maanden vrijwel iedere wedstrijd en moesten opvallend genoeg alleen het onderspit delven tegen Jong Ajax, waarmee ze de beloftenploeg van de laatste plaats af hielpen. In totaal heeft de ploeg nu acht van de laatste negen duels gewonnen, als we de bekerwedstrijd tegen SJC Noordwijk meerekenen.

De stand in de KKD
De stand in de KKDFlashsha.re

Willem II maakte niet bijzonder veel doelpunten, maar incasseerde na Roda JC wel de minste tegentreffers van alle teams uit de competitie. Van de basisspelers van Willem II heeft er nog niemand vijf of meer doelpunten gemaakt, maar als de treffers uitblijven kan er altijd nog een beroep gedaan worden op Jordan Bokila, de Congolese international die als invaller al vijf doelpunten voor zijn rekening heeft genomen. 

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen