FC Dordrecht en De Graafschap gaan voor goede uitgangspositie

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

FC Dordrecht en De Graafschap gaan voor goede uitgangspositie

Topscorer Mathis Suray (D10, A5) van FC Dordrecht wordt bejubeld
Topscorer Mathis Suray (D10, A5) van FC Dordrecht wordt bejubeldProfimedia
De absolute topper op deze karig bezette vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie is de strijd tussen de nummers 4 en 6 van de ranglijst na 32 speelronden: FC Dordrecht tegen De Graafschap. Twee ploegen die deelname aan de play-offs bijna binnen hebben en nog mogen hopen op méér. De winnaar van vanavond kan de komende maand nog een ultieme poging doen voor plek twee.

De kans dat zowel Roda JC als FC Groningen beiden nog minimaal driemaal steken gaan laten vallen in de resterende zes speelronden, is op voorhand niet al te hoog, maar hopen mag zeker tot de kansen op plek twee ook mathematisch niet meer mogelijk zijn. FC Dordrecht heeft op voorhand een voorsprong van twee punten op De Graafschap (57 om 55), waarbij de ploeg uit Doetinchem het nog mag opnemen tegen Roda JC, in de wetenschap dat Groningen en Roda elkaar op de laatste speeldag ook nog eens treffen.

Top-3

Als er één ploeg als favoriet uitgeroepen zou moeten worden om het kunststukje te kunnen voltooien, dan is het wel de ploeg uit Zuid-Holland. De manschappen van coach Michele Santoni hebben de laatste tien wedstrijden een vorm te pakken die top-3 waardig is. FC Groningen pakte 25 punten in die fase en zowel FC Dordrecht als Roda JC kwamen tot 21 punten. Nadat Dordrecht thuis gewonnen had van FC Groningen werd er op 9 februari voor het laatst verloren, tegen Roda JC. Afgelopen weekend was er een overtuigende 3-0 zege in Den Bosch voor Dordt dat daarmee nu zeven duels op rij ongeslagen is.

Herstel

De Graafschap herstelde zich afgelopen vrijdag met een 2-1 overwinning op Jong AZ van een tweetal misstappen, zo vlak voor de laatste interlandbreak van dit jaar. Jong Ajax en FC Groningen zorgden voor zes verliespunten in vier dagen en zie daar een achterstand van negen punten op de huidige nummer 2 van de ranglijst, Roda JC, dat zoals gezegd nog een ontmoeting met de Doetinchemmers in het vooruitzicht heeft. Of Roda JC op 19 april nog direct in het vizier ligt, moet nog maar worden bezien.

Play-offs

De kans is kortom behoorlijk groot dat FC Dordrecht en De Graafschap het restant van zes reguliere wedstrijden in mei en juni zullen laten volgen door nog eens maximaal zes wedstrijden in de play-offs. De nummers 3, 4 en 5 van de ranglijst hebben daarin in de eerste ronde het thuisvoordeel. Dat geldt ook voor de nummers 3 en 4 in de halve finales. De nummer 5 of 6 van de KKD zal in de halve finales van de play-offs al de nummer 16 van de Eredivisie treffen.

Recente duels tussen Dordrecht en De Graafschap
Recente duels tussen Dordrecht en De GraafschapFlashsha.re
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen