Manchester United naar finale FA Cup na bizar duel en strafschoppenserie

Meer

Andre Onana speelde een hoofdrol in de penaltyserie met een gestopte strafschop
Andre Onana speelde een hoofdrol in de penaltyserie met een gestopte strafschopProfimedia
Manchester United heeft zich na een bizar duel met Coventry City geplaatst voor de finale van de FA Cup. Het elftal van trainer Erik ten Hag schakelde op Wembley de nummer 8 van het tweede niveau in Engeland pas na strafschoppen uit. De stand na de reguliere speeltijd en de verlenging was 3-3, na een voorsprong van 3-0 voor United.

Manchester United treft in de finale op 25 mei stadgenoot Manchester City. De formatie van Pep Guardiola versloeg zaterdag Chelsea met 1-0, na een treffer in de slotfase van Bernardo Silva. Vorig jaar won Ten Hag met United de League Cup, het andere bekertoernooi van Engeland.

United nam tegen het Coventry van de Nederlandse verdediger Milan van Ewijk meteen het initiatief. Alejandro Garnacho en Marcus Rashford kregen kansen, voordat Scott McTominay de 1-0 maakte. De Schot liep halverwege de eerste helft een lage voorzet van Diogo Dalot binnen.

Kopbal

Harry Maguire verdubbelde vlak voor rust de voorsprong met een harde kopbal uit een corner van Bruno Fernandes. De Portugees leek na een klein uur de wedstrijd te beslissen met een van richting veranderd schot, 3-0. Coventry maakte echter het duel in de laatste twintig minuten weer spannend. Ellis Simms schoot knap raak in de korte hoek, waarna een schot van Callum O'Hare via de rug van een United-speler binnenviel, 3-2.

Coventry maakte de comeback diep in de blessuretijd compleet. United-verdediger Aaron Wan-Bissaka kreeg in het strafschopgebied de bal op zijn arm, waarna Haji Wright de penalty benutte. In de verlenging raakte United via Fernandes en Coventry via Simms de onderkant van de lat. Coventry zag in de blessuretijd van de verlenging nog een doelpunt afgekeurd worden om nipt buitenspel.

Casemiro miste de eerste penalty namens United, maar O'Hare en Ben Sheaf van Coventry faalden eveneens vanaf elf meter.