Aston Villa staat voor grote uitdaging in Griekenland: 'Het wordt heel moeilijk'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Aston Villa staat voor grote uitdaging in Griekenland: 'Het wordt heel moeilijk'

Unai Emery praat met de media voorafgaand aan de return
Unai Emery praat met de media voorafgaand aan de returnReuters
Aston Villa is volgens trainer Unai Emery klaar voor hun grootste uitdaging van het seizoen wanneer ze donderdagavond (21.00 uur) in de return van de halve finale van de Europa Conference League tegen Olympiacos een achterstand van twee doelpunten ongedaan moeten maken.

Ayoub El Kaabi scoorde een hattrick voor de Griekse ploeg in de eerste ontmoeting tijdens een 4-2 overwinning op Villa Park, waardoor de ploeg in een uitstekende uitgangspositie zit om de finale te bereiken op 29 mei, waar Fiorentina wacht.

"Dit is de uitdaging van morgen, de grootste uitdaging van dit jaar, spelen in deze halve finale", vertelde Emery woensdag aan verslaggevers. "Ik zal morgen op zoek gaan naar de beste prestatie mogelijk. We moeten dus écht competitief zijn."

Wedstrijdstatistieken van de eerste wedstrijd
Wedstrijdstatistieken van de eerste wedstrijdFlashscore

Villa moet minstens twee doelpunten maken in het Karaiskakis Stadion in de havenstad Piraeus om door te gaan naar de finale in Athene. "Natuurlijk wordt het heel moeilijk om dat te realiseren, want de sfeer waarin de thuisploeg speelt is geweldig", voegde Emery eraan toe.

"In 90 minuten moeten we tactisch op alles gefocust zijn, onze emoties onder controle hebben, vooral bij standaardsituaties, alles."

Doelman Martinez

De Spanjaard zei dat hij nog moet afwachten of eerste doelman Emi Martinez fit genoeg is om te spelen, nadat hij eind april geblesseerd raakte tegen Chelsea. "Morgen zal ik met hem en de dokter praten of hij 100% beschikbaar is om te spelen", zei Emery. "Maar zo niet, dan geloof ik in (reservedoelman) Robin Olsen."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen