FC Utrecht maakt na rust het verschil en wint met ruime cijfers van PEC Zwolle

Meer

Bijgewerkt
Toornstra viert de goal
Toornstra viert de goalANP
FC Utrecht heeft zich tegen PEC Zwolle hersteld van de nederlaag bij Feyenoord (4-2). Het elftal van trainer Ron Jans maakte na een zeer matige eerste helft na rust het verschil: 5-1.

Met de zege klimt Utrecht weer naar de achtste plaats op de ranglijst. PEC Zwolle is de nummer 14 van de Eredivisie.

Utrecht leek in de eerste helft nog te kampen met de naweeën van de domper in De Kuip, waar het een 2-0-voorsprong weggaf. Dat was voor de formatie pas de tweede nederlaag in 2024, na de verloren wedstrijd bij Ajax (2-0).

Op de paal

Utrecht leek tegen PEC voor rust in weinig op de ploeg die dit seizoen zo'n goede serie had neergezet onder Jans. Victor Jensen verprutste de enige goede kans door de bal verkeerd te raken, waarna deze op de paal belandde. Jans greep in met drie wissels na rust en werd meteen beloond met twee treffers binnen twee minuten.

Mark van der Maarel, die onlangs aangaf na het seizoen te stoppen, kreeg zijn eerste speelminuten sinds eind november en hij was meteen belangrijk. Zijn voorzet in de 47e minuut werd door Isac Lidberg, een andere invaller, op de paal gekopt, maar Sam Lammers tikte de rebound binnen. Jens Toornstra verdubbelde daarna de voorsprong met een schot van afstand, 2-0.

Even spanning terug

PEC Zwolle-spits Lennart Thy maakte het na een uur weer spannend door de bal over keeper Vasilis Barkas te wippen, maar Lidberg zorgde met twee treffers in twee minuten ervoor dat de zege niet meer uit handen werd gegeven. Invaller Adrian Blake zette in de slotfase de eindstand op het bord, 5-1.