Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts': 'Het leeft enorm'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts': 'Het leeft enorm'

Coach Lukkien tijdens een wedstrijd van FC Groningen
Coach Lukkien tijdens een wedstrijd van FC GroningenANP
FC Groningen-trainer Dick Lukkien wil dat zijn ploeg zich vrijdag tegen Roda JC afsluit voor het grote enthousiasme dat de afgelopen dagen in de regio is ontstaan over de kans op promotie naar de Eredivisie. "Het leeft enorm. Overal waar je komt, word je erop aangesproken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons hiervoor afsluiten om een topprestatie te kunnen leveren", spreekt Lukkien via de website van FC Groningen.

Zijn ploeg moet op eigen veld winnen van Roda om zich te verzekeren van directe promotie naar de Eredivisie. Bij een gelijkspel of Groningse nederlaag zijn de Limburgers daar zeker van. "Roda heeft gedurende het gehele seizoen in de top gestaan en dat is knap. Ik denk dat beide ploegen op dit moment stabiel en goed zijn en dat de vorm van de dag en de kwaliteit die we kunnen brengen doorslaggevend gaan zijn", aldus Lukkien.

Groningen kan vrijdag vanaf 20.00 uur tegen Roda beschikken over een grotendeels fitte selectie. Alleen Kristian Lien en Wouter Prins kunnen zeker niet spelen. Voor Luciano Valente moet dat nog blijken.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen