Real Madrid wint Copa del Rey door twee goals van Rodrygo en uitblinkende Vinicius

Meer

Vinicius en Rodrygo met de Copa
Vinicius en Rodrygo met de CopaAFP
Real Madrid heeft op zaterdagavond Osasuna verslagen met 2-1 en won zo de 20e Copa del Rey-titel en de eerste sinds 2014.

De Braziliaan Rodrygo scoorde na twee minuten al de openingstreffer, maar de ploeg van Carlo Ancelotti werd teruggedrongen toen Lucas Torro 13 minuten na rust de gelijkmaker maakte. Rodrygo tikte echter in de 70e minuut opnieuw binnen en zorgde daarmee voor de overwinning voor Real en een vertrouwensboost na een reeks slechte resultaten, nu de ploeg zich voorbereidt op de halve finale van de Champions League tegen Manchester City komende dinsdag.

Statistieken Real Madrid - Osasuna
Statistieken Real Madrid - OsasunaFlashshare

Real had twee van de laatste drie wedstrijden verloren en maakt alleen in theorie nog kans op het kampioenschap in LaLiga, met 14 punten achterstand op koploper Barcelona. Tegen Osasuna waren ze echter dominant dankzij een briljante prestatie van Vinicius, die vrijwel niet te stoppen was aan de linkerkant en met prachtige individuele loopacties betrokken was bij de opbouw van beide doelpunten.

Rodrygo scoorde de openingstreffer met een scherpe afwerking door een woud van benen, nadat Vinicius op de linkervleugel langs verschillende verdedigers was gedribbeld en met buitenkantje voet van zijn schoen een perfecte voorzet gaf.

Braziliaanse show

Real had bijna 65 procent van het balbezit en Vinicius creëerde verschillende kansen die zijn ploeggenoten niet wisten te benutten. Een half uur na de wedstrijd miste Rodrygo een uitgelezen kans na weer een rush van Vinicius en Osasuna scoorde bijna uit de counter via Abde, maar Dani Carvajal wist de bal van de doellijn te halen.

Even later raakte David Alaba vanuit een vrije trap de lat en scoorde Vinicius zelf bijna met een krullend schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat net naast ging. Real nam in de tweede helft echter gas terug en liet Osasuna op gelijke hoogte komen. Torro vond het net met een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Rodrygo scoorde echter  het winnende doelpunt toen hij van dichtbij afrondde, nadat Vinicius' loopactie en voorzet Toni Kroos vond, wiens schot afketste op een verdediger en bij de tweede paal voor de voeten van Rodrygo belandde.

Opstellingen en spelersbeoordelingen Real Madrid - Osasuna
Opstellingen en spelersbeoordelingen Real Madrid - OsasunaFlashshare

"Ik ben erg blij, want ik heb zojuist op 22-jarige leeftijd de enige titel gewonnen die ik met Real Madrid nog niet had. Het is een geweldig gevoel," vertelde Rodrygo aan Movistar Plus, "We hadden het er deze week nog over hoe lang het geleden is dat Real Madrid deze wedstrijd niet heeft gewonnen en persoonlijk miste ik het ook. Ik scoorde twee goals... het was een heel speciale avond voor mij."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?