'Te gretig': Thomas Tuchel uit openlijk kritiek over schlemiel Min-Jae Kim

Meer

Min-Jae Kim kijkt verslagen weg na het weggeven van de penalty
Min-Jae Kim kijkt verslagen weg na het weggeven van de penaltyAFP
Een positioneringsfout, een overtreding en een publieke berisping van de coach: Bayern München-verdediger Min-Jae Kim beleefde een zware avond in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Beide tegendoelpunten in de 2-2 waren de schuld van Kim. De Zuid-Koreaan was in beide situaties "veel te gretig", zo uitte Thomas Tuchel op Prime Video.

Vooral het eerste doelpunt, toen een pass van Toni Kroos op Vinicius de Bayern-verdediging uit elkaar reeg, irriteerde de coach. "Dat is te makkelijk, het is gewoon een omschakelmoment, niemand kan helpen," zei Tuchel. Kim, die afgelopen zomer van Napoli naar München kwam en zijn vorm verloor na de winterstop en de Azië Cup, verving de geblesseerde Matthijs de Ligt.

Het geloof in de finale leeft

Voor de 2-2 maakte Kim een overtreding op Rodrygo in het strafschopgebied. Vinicius benutte de daaropvolgende penalty. Tuchel gelooft nog steeds dat ze de finale zullen halen, met de tweede halve finale op 8 mei in Madrid.

"De uitgangspositie is duidelijk. 90 minuten, 120 minuten, penaltyreeks... Winnen in Madrid en op naar Wembley," zei Tuchel: "Wie weet wat er gaat gebeuren, het is nog steeds een 50-50 wedstrijd voor mij."

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?