Mark van Bommel verliest met Royal Antwerp Belgische bekerfinale van Royale Union

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Mark van Bommel verliest met Royal Antwerp Belgische bekerfinale van Royale Union

Doelpuntenmaker Machida wordt geknuffeld
Doelpuntenmaker Machida wordt geknuffeldProfimedia
Royale Union SG heeft beslag gelegd op de Belgische Beker. Het team uit Brussel won in het Koning Boudewijn Stadion met 1-0 van het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel. De Japanner Koki Machida stond vlak voor rust op de goede plek en scoorde uit een rebound de enige goal. Vorig seizoen pakte Antwerp zowel de landstitel als de 'Croky Cup'.

Union maakt in de competitie nog altijd kans op het landskampioenschap, maar de focus moest donderdagmiddag op de bekerfinale. Zoals in veel bekerfinales waren de echte kansen schaars. Dreiging was er geregeld, maar het aantal schoten op doel waren op één hand te tellen. 

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Antwerp wist in al hun voorgaande bekerwedstrijden dit seizoen te scoren, maar creëerde te weinig in de finale. De beste kans was tien minuten voor tijd voor Jurgen Ekkelenkamp die knap vanaf rechts richting doel soleerde, maar uiteindelijk op doelman Anthony Moris stuitte. In de slotfase had Cameron Puertas de 2-0 op zijn schoen, maar was er een uitstekende redding van de keeper aan de andere kant, Senne Lammens. Die zag hoe in de blessuretijd Mohamed Amoura oog in oog met hem naast schoot.

Vier Nederlanders in de basis

Bij Antwerp startten liefst vier Nederlanders in de basisopstelling van PSV-icoon Van Bommel: Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen. Alleen laatstgenoemde werd niet gewisseld. Voor Antwerp gaat het seizoen uit als een nachtkaars. Het kampioenschap is niet meer mogelijk en de club staat laatste in de kampioensgroep van de Jupiler Pro League. Union heeft met nog drie wedstrijden te gaan drie punten achterstand op koploper Club Brugge KV.   

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen