Van wieg tot Super Bowl: de reünie van AJ Brown en Willie Gay Jr. is als een film

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Van wieg tot Super Bowl: de reünie van AJ Brown en Willie Gay Jr. is als een film

Van wieg tot Super Bowl: de reünie van AJ Brown en Willie Gay Jr. is als een film
Van wieg tot Super Bowl: de reünie van AJ Brown en Willie Gay Jr. is als een filmGetty Images via AFP
De NFL heeft een onverklaarbaar vermogen om ons regelmatig memorabele verhalen te geven. Verhalen die een Hollywood blockbuster zouden opleveren. De Super Bowl van dit jaar herbergt er verschillende en één daarvan is die van AJ Brown (25) van de Philadelphia Eagles en Willie Gay Jr (24) van de Kansas Chiefs. Ze zijn samen opgegroeid en zullen elkaar treffen in de belangrijkste footballwedstrijd ter wereld.

Op 30 juni 1997 werd in het stadje Starkville, gelegen in Oktibbeha County, Mississippi, AJ Brown geboren. Slechts enkele maanden later, op 15 februari 1998, werd de toen nog kleine Willie Gay Jr. geboren. Het was het begin van een avontuur dat komende zondag tijdens Super Bowl LVII in het State Farm Stadium in Arizona tot een hoogtepunt zal komen.

Brother from another mother

De spelers van de Eagles en de Chiefs zijn de trots van de stad. Met de clash in de NFL-titelstrijd zullen hun dromen werkelijkheid worden, maar ook die van de mensen die de spelers hebben hebben zien evolueren van snotapen op school tot topatleten op het hoogst mogelijke podium.

Dit zei AJ Brown in een emotionele tweet nadat hij hoorde dat hij in Glendale tegenover zijn 'brother from another mother' zou komen te staan: "We zijn vijf minuten van elkaar vandaan opgegroeid. We wonnen samen een staatskampioenschap op de middelbare school. We speelden voor de Super Bowl. De stad is meer dan trots, @WillieG," jubelde de geniale wide receiver.

Career year

Met zijn komst van de Tennessee Titans naar Philadelphia heeft de nummer '11' zijn team de kwaliteitsimpuls gegeven die het nodig had om competitief te zijn. Hij heeft dat vertrouwen terugbetaald door het beste seizoen uit zijn carrière te spelen met 1.496 yards receiving en 11 gescoorde touchdowns, waardoor hij een van de pijlers is van de onstuitbare 2022 Eagles.

Offensive linebacker Willie Gay Jr. maakt geregeld deel uit van Andy Reid's plannen (64). Hij beleefde een moeilijke periode in het begin van het reguliere seizoen toen hij voor vier wedstrijden werd geschorst nadat hij was gearresteerd voor het vernielen van persoonlijke eigendommen in het huis van zijn ex-vriendin. Hij keerde terug en maakte steeds meer minuten in de aanval van de Chiefs.

Het lot

In 2015 veroverde het duo de Mississippi 6A staatstitel voor de Starkville High School Yellow Jackets. Het had het hoogtepunt van hun sportieve vriendschap kunnen zijn, maar het lot had een grotere wedstrijd voor hen in petto met Super Bowl LVII.

Het verhaal is bijna niet te overtreffen. Ze groeiden op binnen enkele minuten van elkaar, waren al vroeg bevriend en behaalden samen sportieve successen. College scheidde hen en sindsdien zijn ze rivalen, maar geen van beide zijn hun roots en de weg die ze aflegden om de top te bereiken vergeten.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen