Wimbledon dag 2 WTA:  Rybakina, Jabeur en Sabalenka maken geen fout, de rest is afgelast

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wimbledon dag 2 WTA: Rybakina, Jabeur en Sabalenka maken geen fout, de rest is afgelast

Bijgewerkt
Ons Jabeur had het de laatste weken lastig op gras
Ons Jabeur had het de laatste weken lastig op grasAFP
Na het optreden van Iga Swiatek op maandag kwamen vandaag de mondiale nummers twee en drie in actie. Aryna Sabalenka en Elena Rybakina maakten geen fout. Al had Rybakina het zwaar nadat ze de eerste set verloor. Sabalenka won met twee vingers in de neus. Ook Ons Jabeur kwam in actie, ook zij gaat makkelijk door. Het slechte weer zorgde ervoor dat er verder geen andere partijen gespeeld werden.

Ons Jabeur (#6) - Magdalena Frech (#70) (6-3 6-3)

Jabeur heeft de tweede ronde makkelijk gehaald. In de eerste set kwam het kantelpunt in de vijfde game. Jabeur kreeg drie breakpoints en pakte met haar laatste de break ook. Die voorsprong gaf ze niet meer weg, in game 9 maakte ze er een dubbele break van en won ze de set met 6-3. 

In de tweede set begon ze sterk door een break in game 2. French deed met een rebreak in game 5 wat terug en kwam terug naar 3-2. Op 4-3 besliste Jabeur de wedstrijd door in game 8 te breaken en naar 5-3 uit te lopen. Ze serveerde de wedstrijd uit en won met 2-0 in sets.

Statistieken Jabeur-Frech
Statistieken Jabeur-FrechFlashscore

Shelby Rogers (#49) - Elena Rybakina (#3) (6-4 1-6 2-6)

De schrik zat er goed in bij de nummer 3. Ze verloor namelijk de eerste set van Rogers door een slechte eerste game. Daarin werd ze gebroken en moest ze ale zeilen bijzetten om het om te draaien. In set 2 sloegde ze hard terug met een dubbele break en daardoor een 6-1 winst en in set 3 was het ook niet lastig. Door wederom een snelle break had ze een riante voorsprong. Die werd in de zevende game uitgebreid door een nieuwe break. Ze won set 3 met 6-2 en zo de wedstrijd met 2-1. 

Statistieken Rogers-Kvitova
Statistieken Rogers-KvitovaFlashscore

Panna Udvardy (#82) - Aryna Sabalenka (#2) (3-6 1-6)

Sabalenka had geen kind aan Udvardy. In de eerste servicegame van Udvardy liet de nummer 2 al blijken dat er geen kans was om te winnen. Er kwam een break en dat was voldoende voor de eerste set, die ze met 6-3 won. In de tweede set won Udvardy haar eerste servicegame en moest ze daarna drie keer een break verwerken. Sabalenka pakte de tweede set met 6-1 en won zo de wedstrijd met 2-0.

Statistieken Udvardy-Sabalenka
Statistieken Udvardy-SabalenkaFlashscore
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen